<-- NIET ACTIEF -->

Je bent op dieet of gaat op dieet of je zoekt eindeloos door naar nieuwe diëten die wel werken. Iedereen die graag wil afvallen herkent deze cyclus. Maar afslanken begint niet op je bord, maar in je brein.

Hamster-breinmethode

Felix Kreier, arts en hersenonderzoeker, en Maarten Biezeveld, arts, stellen dat elk dieet zal mislukken als je niet eerst vriendschap sluit met de hamster in je hersenen. Wat zeg je? Een hamster. Ja, een hamster. Het boek De hamster in je brein en de daarbij behorende Hamster-breinmethode, gaan niet simpelweg over afvallen. Het gaat over duurzaam gewichtsverlies. En dat is in de praktijk vaak iets heel anders.

Hamsteren

Het boek legt uit wat er in je hersenen gebeurt en welke gebieden er in conflict komen, als je besluit om af te vallen. Midden in je brein zit een lief ‘hamstertje’, dat veel eten in zijn mond en wangen propt. Hij wil een grote wintervoorraad aanleggen om zo de winter door te komen. Hij wordt agressief als het eten op is. Dat is prima om te overleven in de ijstijd, maar helaas weet de hamster niet dat jij niet meer in de oertijd leeft, maar dat je door de Albert Heijn loopt, waar alles te koop is waar de hamster naar verlangt. Dit hersengebied streeft naar overschot. Hij wil dat je een speklaagje krijgt. En daar zit het dilemma bij het afvallen.

Hamster-breinmethode

Het boek De hamster in je brein en de daarbij behorende Hamster-breinmethode, gaat over duurzaam gewichtsverlies. Het legt uit waarom het zo moeilijk is om na een korte, soms succesvolle afvalpoging, het gewicht ook echt lager te houden. En je maakt kennis met de methode die wel kans van slagen heeft op lange termijn. Het laatste deel van dit boek is een concrete methode om op een gezonde manier duurzaam gewicht te verliezen.

Win

gezondNU mag 11 boeken cadeau doen van Hamster in je brein van Felix Kreier en Maarten Biezeveld t.w.v. € 22,50, hausofhamster.com

Volg @gezondnu.nl op Instagram en Facebook en/of schrijf je in voor de gezondNU-(weekend)nieuwsbrief met nog veel meer gezonde tips, weetjes en leuke weekendaanraders.

Meedoen? Vul vóór 22 februari 2021 het formulier in.

  • Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op gezondNU, gezondNU Voeding en/of interessante aanbiedingen van door gezondNU zorgvuldig geselecteerde bedrijven ontvangen? Schrijf je dan in voor één of meerdere van onze nieuwsbrieven.

  • Om deze prijzenactie goed af te handelen, legt MixCom Publish persoonsgegevens vast. Bij deze actie gaat dit om contactgegevens (incl. e-mailadres), IP-adres, bestelde producten en/of opgegeven interesses. Bij deelname stemt u in met het verwerken van uw persoonsgegevens in overeenstemming met de privacyvoorwaarden. U gaat ermee akkoord dat MixCom Publish de persoonsgegevens deelt met de leverancier, die de prijs ter beschikking stelt. U kunt op elk moment uw gegevens inzien, wijzigen en wissen door contact met ons op te nemen via privacy@mixcom.nl met onderwerp “AVG”.