<-- NIET ACTIEF -->

Je hebt een drukke baan of gezin en al helemaal geen zin om veel tijd kwijt te zijn aan koken. Dan is het kookboek Gezond fastfood op jouw lijf geschreven. Nora French kiest in haar kookboek voor een simpele, praktische aanpak, maar wel gezond.

Nora French blijft bij de discussie weg over wat gezond is of wat het beste dieet is. Zij kiest voor praktisch waarmee je in een kort mogelijke tijd de meest verrukkelijkste maaltijden bereidt met pure ingrediënten. Of zoals zij ze noemt: ‘supergewone superfoods’ zoals courgette, ui, tomaat, banaan en aardbeien. Als je hier gewoon lekker zélf mee kookt, dan eet je al gezonder dan wanneer er kant-en-klare maaltijden op tafel staan.

Voor de liefhebbers van fastfood

In het kookboek staan een aantal populaire fastfood-classics zoals burgers, friet en pizza. Hoewel, in een gezonde make-over. French: “Uit eigen ervaring weet ik dat met een druk leven gezond koken er snel bij in kan schieten. Fastfood is dan een makkelijke, maar ongezonde keuze. Daarom heb ik gezonde fastfood-recepten samengesteld, waarvoor je geen uitgebreide inkopen hoeft te doen of lang in de keuken hoeft te staan. Laagdrempelige, voedzame maaltijden die passen bij werk, school, sporten, familie en vrienden. Glutenvrij en zonder geraffineerde suikers en bomvol groenten, fruit, gezonde vetten en proteïnen.”

Handige informatie, tips en lijstjes

Gezond fastfood bevat naast de recepten ook handige informatie en tips over hoe je gezond fastfood voorbereidt, klaarmaakt en meeneemt. Denk aan boodschappenlijstjes en een concreet weekmenu. In het kookboek licht French ook toe waarom bepaalde ingrediënten gezond zijn. “Ik zie een groeiende interesse naar informatie over voedingsrijk eten. In mijn kookboek heb ik ervoor gekozen om de lezer (opnieuw) kennis te laten maken met de goede eigenschappen van alledaagse ingrediënten waarmee ik veel kook, zoals eieren, uien, noten en olijfolie.”

We geven alvast een recept als voorproefje weg:  Frittata met spinazie & feta


Een frittata is een omelet in een Italiaans jasje. Een gerecht dat van oorsprong vaak werd gemaakt met left overs, zoals groenten en vlees, van de dag ervoor. Ideaal als gezonde lunch of als snelle avondmaaltijd. De frittata is zowel koud als warm lekker en bevat een goede combinatie van groenten met gezonde vetten en proteïnen. Heb je nog wat frittata over, neem het de volgende dag mee in je lunchbox.

WIN

gezondNU mag 13 kookboeken van Nora French weggeven (t.w.v. € 19,99, Karakter Uitgevers of Bol.com)

Wil je snel aan de slag met haar gezonde fastfood recepten?

Vul dan voor 20 maart 2018 het onderstaande winformulier in.

De winnaars zijn gekozen. Er kan niet meer worden gereageerd.