Voor veel mensen is de winter een periode waarin de gemoedstoestand extra ondersteuning kan gebruiken. Wist je dat vitamine B1, B3, B5, B12, folaat en vitamine C van invloed zijn op de psychologische functie? Naast vitaminen zijn er ook kruiden die bijdragen aan een positieve gemoedstoestand. Ontdek welke kruid u kan helpen tijdens de donkere dagen!

Saffraan is een bijzonder kruid dat van oudsher veel wordt toegepast vanwege haar gezonde eigenschappen. Saffraan staat er met name om bekend dat het bijdraagt aan een positieve gemoedstoestand.

Recent onderzoek laat zien dat saffraanextract (Affron®) kan bijdragen aan het behoud van een goede gemoedstoestand. Voor dit onderzoek werden 128 gezonde personen geselecteerd in de leeftijd van 18 tot 77 jaar. De groep werd in drieën gesplitst en de subgroepen kregen dagelijks Affron® met een dosering van 22 mg, 28 mg of een placebo. De stemming werd aan het begin en aan het eind van de studie gemeten. Na 4 weken werd in de 28 mg-groep een significant betere gemoedstoestand waargenomen. De onderzoekers concludeerden dat Affron® effectief en veilig ingezet kan worden ter ondersteuning van de gemoedstoestand. Affron® is al werkzaam binnen vier weken en bij een relatief lage dosering.

Saffraan-LCS van Vitals bevat het hoogwaardige extract Affron®. Lees meer op Vitals.nl en blijf ook in de winter het zonnetje in huis!

www.vitals.nl