<-- NIET ACTIEF -->

Tandenpoetsen: het zou een ontspannen moment moeten zijn, met alle aandacht voor je tanden en jezelf. Zeker in deze tijd waarin er zoveel om ons heen gebeurt. Onderzoek van parodontax wijst echter uit dat  bij slechts 9% van de vrouwen tandenpoetsen een ontspannen gevoel oproept.

Vier op de tien Nederlandse vrouwen hebben tijdens het tandenpoetsen kennelijk andere zaken aan hun hoofd en staan weleens iets anders te doen. Zo staan ruim vier op de tien met hun mobiel in de ene en hun tandenborstel in de andere hand. Ook haren kammen (22%), omkleden (21%) en TV kijken (21%) scoren hoog tijdens het tandenpoetsen.

Wijzen deze cijfers erop dat vrouwen hun mondgezondheid minder belangrijk zijn gaan vinden? Daar lijkt het niet op. 91% van alle respondenten geeft namelijk aan een gezonde mond heel belangrijk te vinden. En 88% zegt zelfs te weten wat daarvoor nodig is. Desondanks zijn slechts zes op de tien vrouwen bewust bezig met hun mondgezondheid, dan wel tevreden hierover.

Parodontax introduceert daarom nu de podcastserie ‘Brush & Breathe’ waarin luisteraars tijdens het tandenpoetsen op een ontspannen manier advies en tips krijgen om goed voor zichzelf en hun mondgezondheid te zorgen.