<-- NIET ACTIEF -->

Tijdens het sporten of met warm weer verlies je door te zweten niet alleen natrium, maar ook andere elektrolyten. Dit zijn in vloeistof opgeloste mineralen. Wanneer je veel zweet is het verstandig om deze voorraad regelmatig aan te vullen. Met Elete™ Sportmineralen van Vitals wordt dat je heel makkelijk gemaakt.

Nu denk je misschien: elektro-wattes? Het is een verzamelnaam voor opgeloste mineralen in ionische vorm, zoals natrium, kalium, magnesium en chloride. Wanneer je veel zweet, gaat er niet alleen natrium verloren maar ook andere elektrolyten die meekomen met je transpiratievocht. Voor je lichaam is het belangrijk om de juiste vochtbalans, maar ook de juiste elektrolytenbalans te hebben. Waarom? Omdat magnesium onder andere een rol speelt bij het behouden van soepele en sterke spieren, het bijdraagt aan een heldere geest en het je energieniveau ondersteunt. Kalium heeft een gunstige invloed op je bloeddruk en op de werking van je zenuwstelsel en je spieren. Het is dan ook belangrijk om niet alleen voldoende water te drinken tijdens en na het sporten, maar ook het verloren portie natrium, chloride, kalium en magnesium aan te vullen.

Unieke kracht uit mineraalrijk water

We hebben goed nieuws, want elektrolyten komen veel voor in voeding. Voeding die waarschijnlijk ook in jouw koel- en voorraadkast te vinden zijn. Ja, echt! Van abrikozen (kalium!) en pompoenpitten (magnesium!) tot melk (calcium!) en augurken (natrium!). Dit is vooral ideaal als je niet langer sport dan een uurtje. Geniet ook van verse vis, groenten, fruit en noten en je zit qua elektrolyten helemaal goed. Heb je daar niet voldoende aan? Dan kun je jouw lichaam ondersteunen met energiegels of sportdranken, zoals Elete™ Sportmineralen.

Dat werkt als volgt: je voegt de druppels met behulp van een maatbekertje toe aan je bidon en kunt het vervolgens overal mee naar toe nemen. Makkelijk, toch? Ook fijn: het bevat geen geur-, kleur-, smaak of zoetstoffen. Elete™ Sportmineralen bestaat uit het mineraalrijke water afkomstig uit het Great Salt Lake in Utah (VS). Dit is een binnenzee die door geothermische en verdampingsprocessen zeer hoge concentraties ionische mineralen en spoorelementen bevat in een natuurlijke en uitgebalanceerde samenstelling, aldus Vitals. Hier is nog extra kalium aan toegevoegd.