<-- NIET ACTIEF -->

Obesitas is een groot (maatschappelijk) probleem en heeft een goede aanpak nodig. Het start met een beter begrip en kennis over obesitas in Nederland. Dat gaan we testen en peilen in de enquête #Vetlastig, een initiatief van Mariëtte Boon, specialist in vetstofwisseling in samenwerking met Stichting Over Gewicht, Vital10 en Goodlife Pharma. Doe mee!

Dr. Mariëtte Boon, specialist in vetstofwisseling

(onderzoeker en internist in opleiding aan het Leids Universitair Medisch Centrum):

“Door meer kennis over ons lichaamsvet kunnen we overgewicht en obesitas beter bestrijden. Deze enquête is een geweldig initiatief om het Nederlands publiek hier meer bewust van te maken. Ook geeft de enquête ons duidelijkheid waar mensen met obesitas mee geholpen zijn.”

Waarom #Vetlastig?

Obesitas is een chronische ziekte waarbij overmatig vet zich opstapelt in het lichaam. Afvallen is vaak lastig en behandelingen zijn soms nodig. Wat weten Nederlanders eigenlijk over obesitas en hoe gaan ze ermee om en hoe kijken ze er tegenaan? Met de inzichten van deze enquête kan een volgende stap gezet worden om obesitas beter aan te pakken in Nederland. En je leert er gelijk wat van als je meedoet!