Stress slurpt niet alleen energie op, maar ook je magnesiumvoorraad. Stresskippen en druktemakers krijgen daarom vaak het advies om deze voorraad aan te vullen. Maar helpt een extra portie magnesium je echt ontspannen? gezondNU-lezers testte Magnesion® Relax, één van de betere magnesiumcitraten waar vitamine D3 aan toegevoegd is.

Twee weken lang mochten 25 lezers van gezondNU Magnesion® Relax van Vedax testen. Een bruispoederformule op basis van natuurlijk magnesiumcitraat, met extra vitamine D omdat je lichaam die nodig heeft bij opname van magnesium. Ruim de helft van de respondenten voelde zich door het gebruik van Magnesion® Relax meer ontspannen. Zo schreef een tester: “Ik ben van nature een ontzettende stresskip. Op het werk is het gekkenhuis, maar ik merkte vrij snel dat ik mijn zenuwen beter onder controle kon houden rustiger kon blijven en me meer ontspannen voelde.”

Ontspannen spieren

Naast dat magnesium bekend staat als anti-stressmineraal, wordt het ook gelinkt aan de aanmaak van hormonen, de opbouw van spieren en botten en de ontspanning van spieren en zenuwen. Op de vraag ‘Merk je dat je spieren meer ontspannen zijn?’, antwoordde 70% van de testers ‘Ja’. De één had minder last van spanning in nek en schouders en de ander was verlost van nachtelijke spierkrampen. Andere effecten van twee weken Magnesion® Relax waren sterkere nagels, meer energie en beter slapen.