De overgang is voor lang niet iedereen een pretje. Opvliegers, nachtelijk zweten, prikkelbaarheid en ga zo maar door. Physalis Menoplex helpt deze periode met minder moeilijkheden overbruggen. Maar werkt het ook echt? gezondNU-lezers namen de proef op de som.

Twee weken lang testten lezers van gezondNU Menoplex van Physalis. Dit natuurlijke middel van hop, salie en maca zorgt voor meer balans in de roerige tijd van de overgang. Voor het testen van Menoplex had de meerderheid (75%) last van opvliegers, ook slaapstoornissen (63%) en stemmingswisselingen (56%), vermoeidheid (44%) en prikkelbaarheid (44%) zijn voor de vrouwen een bekend probleem. Ruim 62% gaf aan dat ze voor het gebruik van Menoplex heel erg last hadden van deze overgangsklachten. Het verschilt hoe lang ze hier al door worden geteisterd: van 4 maanden tot meer dan 6 jaar.

Minder opvliegers

Na de testperiode gaf 60% van de respondenten aan dat ze minder last hadden van de overgangsklachten. Meer dan de helft van testers merkte dat hun opvliegers waren verbeterd. Ook had het gebruik van Menoplex positief effect op stemmingswisselingen, gewichtstoename, prikkelbaarheid en hoofdpijn. Ruim 88% van de testers wil Menoplex daarom blijven gebruiken.

Menoplex