<-- NIET ACTIEF -->

Hielpijn is een vervelende klacht die vooral bij mensen die graag wandelen voor erg veel ongemak zorgt. De meest voorkomende oorzaak van hielpijn is de blaar. Hoewel blaren over het algemeen vanzelf weer overgaan kunnen ze zo pijnlijk zijn dat je letterlijk bijna geen stap meer kunt zetten. Gelukkig biedt een hielbeschermer dan uitkomst.

Behandeling van hielpijn en blaren

De beste behandeling voor een blaar op de hiel is rust. Een blaar wordt namelijk veroorzaakt door druk en wrijving op de hiel. Als je deze belasting op het huidoppervlak wegneemt, dan herstelt de huid zich vanzelf en zal de blaar – en daarmee de hielpijn – snel weer verdwijnen.

Het probleem bij hielpijn door blaren is echter dat je je voeten niet altijd genoeg rust kunt geven. Je kunt namelijk geen vrij nemen van je werk als je een blaar hebt en de boodschappen worden ook niet vanzelf gedaan. Ook als je aan je sport wilt blijven deelnemen is rust niet altijd een optie. Het gevolg is dat je met iedere stap die je zet de blaar weer een beetje verergert.

Gebruik een hielbeschermer

Een goede manier om de wrijving en de druk op de hiel te verminderen, is door een hielbeschermer te gebruiken. Een hielbeschermer is een zacht sokje van siliconen materiaal dat als een beschermlaag om de hiel heen zit. Dit neemt de druk en wrijving op de hiel zo weg, dat de pijn verdwijnt en de blaar binnen enkele dagen geneest.