Bij etherische oliën denk je waarschijnlijk aan geurverspreiders en massages, maar wist je dat je deze oliën ook in de keuken kunt gebruiken?

Gedroogde kruiden houden na het koken vaak niet de specifieke geur en smaak van de bloem of plant. Etherische oliën wel. Het verschil tussen sinaasappelolie en de verse schil van een sinaasappel kun je zelfs bijna niet ruiken. Om gerechten meer smaak te geven, heb je meestal maar een druppel van een essentiële olie nodig. Je maaltijd heeft zo snel extra pit én het bevordert je spijsvertering.
Etherische oliën kun je in bijna ieder gerecht gebruiken, van soepen tot sauzen en van salades tot desserts. Het is handig om verse ingrediënten die je veel gebruikt, zoals basilicum en citroen, te vervangen voor een olie. Zo heb je het altijd in huis. Maak je yoghurt frisser door er een druppel mandarijnolie aan toe te voegen of maak je olijfolie kruidig met een druppel basilicum- of rozemarijnolie. Eetsmakelijk!

Lezersvoordeel

20% korting op je bestelling op www.chi.nl met kortingscode GN1820CJ!
Deze kortingscode is geldig t/m 5 april 2018 en één keer in te wisselen per postcode.

www.chi.nl