<-- NIET ACTIEF -->

Wie gek is op koken, kent kurkuma als het gele poeder in het kruidenrek. Kurkuma is echter zoveel meer dan een specerij om culinaire hoogstandjes mee te maken. De laatste jaren is immers duidelijk geworden dat kurkuma waardevolle voordelen voor onze gezondheid heeft. Stop kurkuma extract in een capsule, voeg er een flinke snuf zwarte peper extract bij en het optimale voedingssupplement is compleet!

Kurkuma met zwarte peper voor een betere opname

Voor een betere opname wordt aan diverse voedingssupplementen zwarte peper extract toegevoegd, ook wel bekend onder de merknaam BioPerine®. Als je namelijk een voedingsstof consumeert, kan je lichaam daar slechts een deel van absorberen. Het deel van de voedingsstof dat je lijf kan verteren, absorberen en gebruiken, noemen we biologische beschikbaarheid. Om een stof op te nemen, moet deze via een membraan in je darmen in de bloedbaan terechtkomen. Grote moleculen vinden dit lastig. Zwarte peper extract helpt om het darmkanaal te ontspannen. Zo kunnen grotere deeltjes, zoals kurkuma, toch passeren. Vrijwel alle kruiden worden beter opgenomen in combinatie met zwarte peperextract.

Kurkuma voor je weerstand

Ben jij dol op de Indiase keuken? Dan ben je misschien bekend met de lichte en subtiele bittere smaak van kurkuma. Wist je echter dat kurkuma tegenwoordig wereldwijd als superfood wordt aangeduid? En dat is niet zomaar! Kurkuma is namelijk een stevige antioxidant*. Antioxidanten zijn de beschermers van onze weefsels en cellen. Ze gaan de strijd aan met schadelijke stoffen van buitenaf zoals luchtvervuiling, roken, zonlicht, intensief sporten en alcohol. Op deze manier ondersteunen ze onze weerstand.

Kurkuma voor je hart en bloedvaten

Daar houdt het echter niet mee op. Kurkuma bevat namelijk een bijzondere stof genaamd curcumine. Een kurkuma wortel bevat 2 tot 5% curcumine. Deze stof werd in 1815 voor het eerst geïdentificeerd. Sindsdien is uit talrijke onderzoeken gebleken dat curcumine diverse processen en functies in ons lichaam positief beïnvloedt. Curcumine bevat weer curcuminoïden: moleculen die we ook als polyfenolen kennen en die ons lichaam op verscheidene manieren kunnen beïnvloeden. In samenspel met voldoende beweging en een gezond voedingspatroon, kan curcumine bijdragen aan een goede bloedsomloop* en een normale hartfunctie*. Daarnaast ondersteunt kurkuma de gal- en leverreiniging* en is het goed voor het geheugen. En zoals de Indiërs al tweeduizend jaar weten: kurkuma bevordert de spijsvertering* en soepele gewrichten*.

*De gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment behandeling bij de EFSA.

Voordelen van een kurkuma supplement

Na het lezen van al deze gezondheidsvoordelen, wil je misschien direct naar de winkel rennen om een paar potjes van het keukenkruid aan te schaffen en het kurkumapoeder vervolgens veelvuldig in je maaltijden te gebruiken. Helaas is het niet zo eenvoudig. Al zou je namelijk elk gerecht vanaf nu met het poeder uit een potje bereiden, dan krijg je nog niet genoeg van deze fijne specerij binnen om qua gezondheidsvoordelen het onderste uit de kan te halen.

Wil je toch meer curcuminoïden aan je voedingspatroon toevoegen? Kies dan voor een hoogwaardig kurkuma supplement met zwarte peperextract.. Dit extract verhoogt de biologische beschikbaarheid van de kurkuma, waardoor de goede stoffen beter door het lichaam worden opgenomen. Kurkuma extract capsules van vitaminesperpost.nl bevatten maar liefst 95% heilzame curcuminoïden plus zwarte peperextract voor een hoge biologische beschikbaarheid. De curcumine is het speciale Curcumin C3 Complex® van Sabinsa. Curcumin C3 Complex is de gouden standaard voor kurkuma extracten. Zo weet je zeker dat je een uitstekend opneembaar product in handen hebt.

Over vitaminesperpost.nl

Het streven van vitaminesperpost.nl is om kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Daarom worden zowel natuurlijke als natuuridentieke voedingssupplementen verkocht.