Heb je nog nooit zeewier geproefd? Dan is dit je kans om het eens te proberen! Het kookboek Proef de zee staat vol met tips en recepten om te koken met verschillende soorten zeewier.

Zeewier wordt door zowel wetenschappers als foodies gezien als hét ingrediënt van de toekomst. Het is lekker, veelzijdig, duurzaam, gezond en het bevat de vijfde smaak, umami. In Nederland zijn al zo’n twaalf verschillende soorten zeewier te koop, allemaal verschillend van uiterlijk, smaak en bereidingswijze. In Proef de zee zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze verrassende recepten die inspireren om met zeewier aan de slag te gaan.

Recepten & tekst: Anne Fleur Sanders | Styling: Anya van de Wetering en Kamer 465 | Fotografie: Bella Thewes
Prijs: € 23,99 | Verkrijgbaar via de (online) boekhandel | Uitgeverij Terra | terra-publishing.com

Proef de zee