Home Blogs 10 redenen om (tijdelijk) in het buitenland te wonen

10 redenen om (tijdelijk) in het buitenland te wonen

0

Verhuizen naar Duitsland is de grootste verandering in mijn leven geweest. Wennen aan een nieuwe stad, nieuwe collega’s ontmoeten en werken in een andere taal. Juist dat nieuwe is enorm spannend en ook al is het niet altijd even makkelijk: ik heb een grote groei doorgemaakt en het is een ervaring die ik nooit meer ga vergeten. Ik vertel je nog tien redenen waarom (tijdelijk) naar het buitenland verhuizen een goed idee is.

1. Leren alleen zijn

Je hebt jouw vrienden en familie niet meer dicht in de buurt en je bent dus veel meer alleen. In het begin vond ik het lastig, omdat ik graag mensen om mij heen heb. Het duurt ook even om een nieuwe vriendenkring op te bouwen. Alleen zijn heb ik leren waarderen en ik hier geniet ik zelfs van.

2. Lege agenda

In heb begin heb je het alles behalve druk, want er moet een hoop geregeld worden. Verder is een nieuwe taal leren erg vermoeiend en ging ik ’s avonds vroeg naar bed. Wanneer je dit meer onder de knie hebt, zal je merken dat je tijd over hebt. Hierdoor word je spontaner en kom je aan taken toe die al een tijdje liggen.

3. Nieuwe hobby’s

Dit komt voort uit de eerste twee punten: leren alleen zijn en het minder druk hebben. Je hebt meer tijd, dus wat doe je dan? Hobby’s zoeken! Ik kon mij voorheen slecht vermaken, wat inhield dat ik dan doelloos op het internet zat. Zonde van mijn tijd dus ben ik actief opzoek gegaan naar leuke hobby’s.

4. Ergens anders thuis voelen

Hier gaat natuurlijk wat tijd overheen. Nadat het huis was ingericht en ik routine had gevonden in mijn dagelijkse bezigheden, voelde ik mij thuis. Na een weekend Nederland vond het fijn om weer naar huis te gaan. Ook is het leuk om een nieuwe stad te ervaren als een local in plaats van een vakantieganger.

5. Meer zelfvertrouwen

Door jezelf in zo’n nieuwe situatie te gooien en het uiteindelijk allemaal te fixen; daar krijg je een enorme dosis zelfvertrouwen van. Je leert echt om op je eigen benen te staan.

6. Zelfontwikkeling

Jezelf leren kennen vind ik zo’n dooddoener, maar ik kan het niet onbenoemd laten. Door in een nieuwe omgeving te zijn, hetzelfde als je voor een langere periode op reis gaat, kom je jezelf tegen. Hoe reageer je op nieuwe situaties? En, hoe reageer je op dingen die niet verlopen zoals verwacht? Ieeks, soms best confronterend. Je hebt meer ruimte om na te denken en hierdoor heb ik uitgevonden wat ik wil in het leven.

7. Nieuwe cultuur ontdekken

Een nieuw land brengt een nieuwe cultuur, nieuwe mensen en andere gebruiken met zich mee. Je wordt hierdoor ruimdenkender en ik vind het interessant hoe mensen op een andere manier leven. Ook sluit je vriendschappen met mensen die je anders nooit had ontmoet.

8. Minder druk maken

Ik heb geleerd om mij minder snel druk te maken over dingen waar ik geen invloed op heb. Je kunt alles nog zo goed plannen, situaties verlopen vaak anders dan verwacht. Dit is ook een leerproces (en ik zit er nog steeds in), maar het begin is er.

9. Nieuwe taal leren

Je leert (snel) een nieuwe taal erbij, want je moet wel. Ik volgde een cursus Duits in vier weken. Hierna voelde ik mij ook meer thuis, omdat ik beter kon communiceren en mensen behandelde mij minder als een toerist.

10. Echte vrienden

Dit heeft ook te maken met ouder worden: je leert wie jouw echte vrienden zijn. Dit proces is sneller gegaan doordat ik naar het buitenland ben verhuisd. Dit was niet altijd even makkelijk, maar ik heb het kunnen loslaten. Dingen lopen nou eenmaal zo.

Vorig artikel 5 tips om goedkoop (vegan) boodschappen te doen
Volgend artikel De pest, gifgas en ook nog vuurwerk
Avatar
Ik ben Quirine, 25 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik ben het gelukkigst wanneer ik reis, schrijf of in de keuken sta om veganistische recepten te maken. Deze passies combineer ik dan ook op mijn blog. Ik heb mezelf voorgenomen om om de paar jaar een verre reis te maken: twee jaar geleden was dat vijf maanden reizen door Azië en in december staat Zuid-Amerika op de planning. Naast nieuwe plekken ontdekken, ben ik vooral nieuwsgierig naar het plaatselijke eten. Ik eet 95% van de tijd veganistisch en dat kan soms best lastig zijn, maar meestal inspireer ik juist mensen. Ik kan niet stilzitten en dat betekent dat jij me vaak ziet hardlopen, een yogales ziet volgen voor toch een beetje ontspanning of ik ben een biologische supermarkt aan het uitpluizen. Wil je meer weten? Kijk dan op mijn blog quirines.nl en volg me op Instagram!