Alles gaat voorbij

  551

  ‘Beste collega’s, voor een artikeltje in onze ‘nieuwsflits’ zou ik graag meer van jullie willen weten. Heb je ooit iets meegemaakt waarvan je in eerste instantie dacht: ‘gaat helemaal fout’, maar het toch goed afliep?’

  Die vraag stelt collega M. En ik zou haar willen antwoorden: Ooit iets? Elke dag maak ik iets mee waarvan ik denk dat het helemaal fout gaat, maar gelukkig …

  ‘Ik deel die stommiteiten,
  anderen verzwijgen ze’

  Zondag vergat ik het gas uit te draaien onder de bieten. Gelukkig rook kind T. na een tijd een brandlucht en zette de pan uit. Maandag was ik de sleutel van de buren kwijt terwijl ik hun katten eten wilde geven. Gelukkig vond ik hem terug in de was machine. Dinsdag stond ik op een foute carpoolplek op collega P. te wachten.
  Gelukkig is Nederland een klein land en stond ik een halfuur later wel op de juiste plek. Woensdag viel ik van de trap. Een klassieke situatie van veel spullen in je hand, sokken aan en ineens hard wegschuiven. Gelukkig niets gebroken. En op vrijdag nam ik de binnenbocht in de keuken en botste ik tegen een collega aan met een kop gloeiend hete bouillon. Gelukkig geen brandwonden.

  “Dat jij dit allemaal meemaakt!”, zegt een collega.
  “Ik ben eerlijker dan anderen”, antwoord ik. “Ik deel die stommiteiten, anderen verzwijgen ze.” En eerlijk gezegd snap ik haar punt niet, want bijna alles loopt goed af. Feitelijk ben ik voor het geluk geboren.

  “Alles gaat voorbij” – hoor ik een geïnterviewde zeggen op de radio. Het raakt me, want je denkt direct aan al het mooie dat voorbij is. Je kind met wangen zo zacht dat je erin wilde bijten, lijkt inderdaad in niets meer op die puber die op de bank zit te appen met mensen die je niet kent.
  Moet ik daar wanhopig van worden? Nee, want niet alleen de mooie momenten gaan voorbij, ook de ellendige momenten. Lekke banden, zonnebrand, nietcomplete tentstokken, fi les en doorwaakte nachten – alles gaat voorbij.

  Wat blijft is de constante stroom van toestanden. Leuke en niet leuke. En op de redactie als de onze horen we die volop. De mensen die we interviewen, hebben allemaal een treff end verhaal over slechte tijden maar zijn ook enorm veerkrachtig. Alles voorbij gaat – ook de slechte tijden.

  Ons boegbeeld deze maand is daarom niet voor niets Christina Oud, een vrouw die zichzelf omschrijft als ‘yes-girl’. Gewoon omdat ze overal ‘ ja’ op zegt. Ondanks tegenslag en slechte tijden – ja! Inspirerend! Laat het leven bubbelen en bruisen. Soms zo erg dat het overkookt en soms zo subtiel dat het tinkelt en kriebelt. Maar bruisen is bewegen. Fijne zomer gewenst met heel veel ja’s!

  José Leeuwenkamp
  hoofdredacteur gezondNU

  gezondNU 6 laten we bubbelen en bruisen. Hormonen laten je bijvoorbeeld bubbelen, maar overdrijven soms behoorlijk. Hoe tem je ze? We prikken de hormoonbubbel door. En buurtfeestje en picknicks, ze horen bij de zomer. Met welke feestelijke zomergerechten steel je de show?

  Bestel het juni-nummer van gezondNU in onze webshop »

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren