Home Blogs Je bent goed zoals je bent

Je bent goed zoals je bent

0
Je bent goed zoals je bent

Durf te zijn wie je bent, is de boodschap die ik mijn cliënten elke keer meegeef. Eerlijk zijn naar jezelf in antwoorden op vragen als: ‘Wat wil je nu echt? Waar gaat jouw hart van zingen?’ Zijn wie je bent, is de enige weg naar gezond leven en geluk. De vraag is alleen: durf je jezelf volledig te accepteren en te omarmen zoals je nu bent?

Zelf leerde ik dit door een harde les. Jarenlang leefde ik de droom van een ander. Dat begon met de keuze van mijn school, toen met de banen die ik had en het eindigde in een bedrijf dat ik eigenlijk zelf anders had gewild. Ik leefde van de aandacht en waardering die anderen me gaven en deed alles wat iedereen wilde. Ik vergat de belangrijkste persoon: mezelf. Met als gevolg dat ik een schim werd van wie ik was. Mijn gevoelens waren volledig geblokkeerd en alles ging langs me heen. Ik zakte steeds verder weg. Tot ik besloot dat er iets moest gebeuren, dat het tijd werd om te gaan ‘werken aan mezelf’.

Persoonlijke coaching, ademhalingstherapie, klankschalen, meditatiecursussen, reiki, NLP-opleidingen – je kunt het niet bedenken of ik was erbij. Het heeft me een aantal jaren beziggehouden, maar uiteindelijk wist ik nog steeds niet wie ik nou écht was. Gelukkig greep het leven in. Ik raakte alles kwijt: relatie, huis, bedrijf … ik stond op straat met nog een paar bezittingen. Achteraf kan ik gerust zeggen dat dit het beste is wat me is overkomen. Het klinkt misschien raar, maar eindelijk kon ik mezelf zijn, ik had helemaal niets meer te verliezen, en kon mezelf echt opnieuw gaan uitvinden.

Ik besloot te stoppen met het ‘werken aan mezelf’ en maakte ín mij ruimte vóór mij. Waar ik in het verleden druk bezig was met doen, hebben, presteren en willen, besloot ik dat het leven en ook ikzelf goed waren zoals ze op dat moment waren (en geloof me, het was echt verre van ideaal). In het begin kostte dat innerlijke strijd, verdriet, pijn, teleurstelling, boosheid en wanhoop. Alles mocht er zijn, ik liep er niet meer voor weg zoals in het verleden. Door die emoties toe te staan ontstond er ruimte en rust in mij die werd gevuld met gevoelens van geluk, tevredenheid, dankbaarheid, liefde en blijdschap.

Ik hervond mijn blijheid en mijn leven ging zich bewegen in de richting waarvan ik altijd al had gedroomd, die van voeding en gezondheid. Zomaar, als vanzelf, kwamen mensen en situaties op mijn pad die er uiteindelijk voor zorgen dat de Sugarchallenge is ontstaan en dat ik prachtige boeken kon gaan schrijven (iets wat ik als klein meisje al wilde). Het leven gaf mij de mogelijkheid om mensen te inspireren weer gezond te worden en lekker in hun vel te zitten. Om zichzelf terug te vinden.

Jij kunt dit ook! Begin in het hier en nu door jouw leven en lichaam niet langer te zien als een ‘project’ maar ze te nemen zoals ze zijn, nu, op dit moment. Stop met vechten tegen jezelf en de situatie. Stop met ‘willen’, ‘moeten’ en ‘werken aan jezelf’ en verwonder je over wat er dan gaat gebeuren. Ik beloof je dat het goed zal zijn, want het leven is perfect, net als jij!