De winst van buiten

  402

  Volgens mij heb ik mijn beeldschermgebruik ver overschreden. Mijn laptop en telefoon liggen al aan de lader. Nu ik zelf nog. Mijn brein begint te jeuken en mijn lijf wordt wispelturig. Ik weet ongeveer hoe laat het is. Het is tijd voor: buiten! Ik wring mezelf los van mijn computer. Mijn sneakers staren me hoopvol aan. Yes, let’s go. Een rondje door het veld, het park, het bos of over het strand. Buiten is er altijd, en maakt ons van binnen mooier. Pure winst dus. Wil je weten waarom ik kies voor buiten?

  1. Minder stress

  Buiten bewegen laat stressgevoelens smelten. Er is veel onderzoek gedaan naar de voordelen van buiten en stress verhoogde situaties. De onderzoeksresultaten tonen aan dat je hartslag, bloeddruk en spierspanning al dalen na een paar minuten! Dus kies voor je buitenmoment, het draagt bij aan je mentale en fysieke weerbaarheid.

  2. Energie

  Buiten bewegen slingert je metabolisme aan, oftewel je stofwisseling. Daardoor worden lichaamsprocessen actiever, de energie wordt opgewekt, je lichaamscellen kunnen gaan repareren en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Zo wordt je lichaam sterker en schoner. Kortom: je maakt je lijf fitter en maakt dat je meer energie ervaart!

  3. Ruimte in je hoofd

  Buiten geeft ruimte in je hoofd. De frisse lucht en wind door je haar hebben meer effect dan je denkt. Ze zorgen ervoor dat jij je aandacht anders verdeeld. Je verlegt je aandacht, dit zorgt ervoor dat alle informatie die in je hoofd hebt verzameld kan ‘landen’. Er komt weer ruimte in de denktank. Met als positief gevolg dat jij je dag creatiever en oplossingsgerichter kan vervolgen.

  4. Ontspanning

  Daglicht heb je nodig als mens! Het geeft je een fijn en positief gevoel. Actief zijn in de buitenlucht helpt je ook ontspannen. De ontspanning verhoogt weer je concentratievermogen en daardoor zet jij jezelf op scherp. Meer focus en uiteindelijk meer resultaat. Pure winst dus!