Home Blogs Dromen verwezenlijken? 8 tips!

Dromen verwezenlijken? 8 tips!

0

Dromen? Die heeft iedereen! Bijvoorbeeld een wereldreis maken, je droomhuis bouwen, de Mount Everest beklimmen of een eigen bedrijf runnen. Maar slechts een enkeling jaagt die dromen na. Jammer toch? Kom in actie. Nu meteen! Want, van uitstel komt afstel. Heus! Het juiste moment is nooit daar. Tips hoe je je dromen waarmaakt!

  1. Ban je mitsen en maren

Wil je je dromen najagen? Ban alle mitsen en maren waarom je je ideaal niet nastreeft. Ik denk aan: geen geld, tijdgebrek, te weinig kennis, faalangst, familie et cetera. Stop daarmee! Kom in beweging. Go for it als je je ideaal wilt bereiken.

  1. Visualiseer je droom

Hoe ziet je leven eruit als je je droom hebt gerealiseerd? Stel het je levendig voor. Wat doe je? Waar ben je? Hoe voel je je? Maak een zogenaamd droombord ter inspiratie. Met afbeeldingen en spreuken die je ideaal weerspiegelen. Hang het bord op een zichtbare plek. Voel de vibes. Het motiveert om dagelijks aan je droom te werken.

  1. Realiseer je droom stap voor stap

Hak je ideale droom in kleine stukjes. Dat maakt je streven behapbaar, zorgt dat je overzicht houdt én voorkomt demotivatie als het onverhoopt tegenzit. Onderneem de dingen die je verder helpen. Hoe klein die stappen ook lijken. Praat bijvoorbeeld met succesvolle mensen, lees inspirerende verhalen, volg cursussen, doe een workshop enzovoort. Dat alles brengt je een stapje dichterbij je ultieme droom.

  1. Vier je (mini) mijlpalen

Je ultieme droom waarmaken gaat niet over een net geplaveid pad. Het gebeurt met vallen en opstaan. Daarom is het juist zo belangrijk kleine mijlpalen die je haalt te vieren. Het is jóuw persoonlijke prestatie. Jij hebt het geflikt. Het is de kroon op geleverde inspanningen tot nu toe. Zeker doen. Het houdt je gedreven!

  1. Vraag gerust hulp

Dromen waarmaken hoef je echt niet in je uppie te doen. Deel je dromen met gelijkgestemden. Vraag hun om adviezen, tips en/of werk eventueel samen. Zoek contact met succesvolle rolmodellen et cetera. Dat geeft je een goed en fijn gevoel. Zorgt voor energie en draagt bij aan het bereiken van je ideaal.

  1. Verzorg jezelf goed

Bezig zijn met je ultieme droom kan je helemaal opslorpen. Omdat het je passie is en alles om je heen doet vergeten. Prachtig natuurlijk, maar zorg wel goed voor jezelf. Eet regelmatig, gezond en gevarieerd. Vergeet je nachtrust niet en schakel ook op de dag geregeld even een tandje terug. Sport, doe leuke dingen en relax met familie en vrienden. Zo houd je volop energie om je dromen te bewerkstelligen.

  1. Geef niet op

Uiteraard realiseer je dromen niet zonder slag of stoot. Tegenslagen en obstakels horen erbij. Wees je daarvan bewust en geef niet op. En… lukt het niet linksom? Misschien gaat het rechtsom of is een pas op de plaats tijdelijk nodig. Laat je daardoor niet afschrikken. Zie het als lessen waar je je voordeel mee kunt doen in de toekomst. Ze helpen je groeien en maken je sterker.

  1. Neem de tijd én geniet

Je dromen verwezenlijken heeft tijd nodig. Er is geen short cut. Gun jezelf daarom de tijd. Zie het als een mooie ontdekkingsreis en schiet niet in de stress. Geniet eenvoudigweg van de stappen die je zet naar je ultieme doel. Van wat je zoal leert en de nieuwe inzichten die je opdoet. Over jezelf, anderen en het leven.

Kortom: wil je je dromen verwezenlijken? Ga er dan mee aan de slag. Wacht niet tot het juiste moment daar is. Want, die komt misschien nooit. Begin gewoon. Zet de eerste kleine stap. Echter, blijf wel realistisch. Blijf in het hier en nu. Wees dankbaar voor elke mijlpaal die je bereikt en laat je niet gek maken door wat je nog niet hebt bereikt.

Tijdens de masterclass Ontdek je passie krijg je met behulp van 10 fundamentele vragen een inspirerende indruk van de richting die je met jouw leven op kan gaan. Met praktische oefeningen, duidelijke voorbeelden en handige tips ontdek jij jouw passie. Bekijk hier de verschillende datums en locaties.