Home Blogs Gratis mindfulness? Lees eerst deze inzichten voordat je er ‘ja’ tegen zegt

Gratis mindfulness? Lees eerst deze inzichten voordat je er ‘ja’ tegen zegt

0
Gratis mindfulness? Lees eerst deze inzichten voordat je er ‘ja’ tegen zegt

Veel werknemers krijgen een gratis mindfulness-workshop van hun werkgevers aangeboden om stress het hoofd te bieden. Een goede ontwikkeling, mits je je bewust bent van bepaalde valkuilen, vindt mindfulness-expert Marisa Garau. Wanneer ga je wel en wanneer niet op een aanbod van gratis mindfulness in?

Werkstress en burnout

Toen ik zelf een mindfulness-training volgde, was mindfulness nog een heel exotisch begrip waar maar weinig mensen van hadden gehoord. Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en is mindfulness niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Zelfs werknemers en zorgverzekeraars bieden tegenwoordig mindfulness aan. Veel mensen hebben tegenwoordig dan ook wel eens een mindfulness-workshop op het werk gevolgd of zelfs de volledige training cadeau heeft gekregen. En toch vieren werkstress en burnout hoogtijdagen… Gratis mindfulness heeft blijkbaar niet altijd het ontspannende effect waar we naar op zoek zijn. Hoe komt dat? En wat zijn de principes waardoor mindfulness wél werkt?

1. Mindfulness is je eigen keuze

Mindfulness is een zeer persoonlijke keuze voor innerlijke verandering. Je moet genoeg hebben van stress en piekeren, en daar bewust iets aan willen doen. Dit vereist zelfinzicht en later — tijdens het oefenen — behoorlijk wat doorzettingsvermogen. Krijg je echter gratis mindfulness via je werk aangeboden, dan moet je het aanbod op dat moment aannemen, ongeacht of jij er nu wel of niet aan toe bent. Begin je aan mindfulness op die voorwaarde, dan hebben de resultaten vanzelfsprekend maar weinig impact. De motivatie moet immers vanuit jezelf komen. Kortom: om echt te kunnen profiteren van de power van mindfulness moet je de juiste mindset hebben én zelf de keuze voor mindfulness maken.

Wat kun je wel doen?

Je werknemer laten bepalen wanneer je mindfulness moet gaan aanleren, is dus geen handig uitgangspunt. Stel jezelf liever de vraag: wanneer heb jij er de motivatie voor? Spreek met je werkgever af dat je de workshop of training volgt wanneer je er de emotionele ruimte voor hebt. Vraag bijvoorbeeld of je de training als een tegoed mag parkeren, en maak er gebruik van zodra je er zelf aan toe bent.

2. Mindfulness kan geen symptoombestrijding zijn

Chronische werkstress is de belangrijkste reden waarom mensen mij als coach inschakelen. Zodra we de stress onder de loep leggen, ontdek ik vaak dat de stress die zij ervaren door de omstandigheden, sfeer en dynamiek op het werk is ontstaan. Helaas wordt dit door werkgevers nauwelijks onderkend. In plaats van een ontspannen werksfeer te creëren met realistische deadlines en inspirerende uitdagingen, eisen werkgevers dat hun werknemers kunnen multitasken, stressbestendig zijn en met een koel hoofd allerlei rampen kunnen doorstaan. En dat terwijl de prestatiedruk elk jaar ook nog verder opgeschroefd wordt.

Als de werkelijke oorzaken van chronische werkstress niet worden aangepakt is het reduceren van werkstress met behulp van mindfulness slechts symptoombestrijding. Na die gratis mindfulness workshop op je werk ren je dan nog net zo gestrest rond als daarvoor.

Wat kun je wel doen?

Ga eerlijk na waar de stress die je op je werk ervaart vandaan komt:

  • Heb je stress omdat je zelf teveel hooi op de vork neemt, nooit ‘nee’ kunt zeggen, en daarbij ook nog je privé-leven volpropt met allerhande activiteiten zodat je nooit tot rust komt?
  • Of wordt je stress voornamelijk door werkomstandigheden veroorzaakt, zoals een te hoge werkdruk, te krappe deadlines, benauwend micromanagement of een rommelige reorganisatie?

Zodra je dit duidelijk voor ogen hebt, kun je een bewuste keuze maken als je het aanbod krijgt om een gratis mindfulnesscursus te volgen via je werk. Veroorzaak je je eigen stress, maak dan zeker gebruik van het aanbod. Maar weten jij en je collega’s dat de werkelijke oorzaak van jullie werkstress binnen de organisatie ligt, weiger dan het mindfulness-aanbod van je werkgever omdat dat feitelijk niets gaat oplossen. Wees alert dat je werkgever jou niet de schuld van je stress in de schoenen schuift, en je vervolgens een misplaatst gevoel van dankbaarheid opdringt omdat er zo nobel in jouw emotionele welzijn geïnvesteerd wordt. Ga daarentegen met elkaar aan de slag om de knelpunten op het werk op te lossen zodat het ontstaan van stress geen kans meer krijgt.

Een laatste overweging

Mindfulness heeft mijn leven veranderd, en ik weet dat het ook op jouw leven een enorm positieve impact kan hebben. Realiseer je alleen wel dat je niet voor mindfulness moet gaan omdat je het nu eenmaal gratis aangeboden krijgt, of om symptomen van werkstress te bestrijden zodat je werkgever de handen in onschuld kan wassen. Kies alleen voor mindfulness als je bewust de werkelijke oorzaken van je stress aan wilt pakken om zelf sterker te worden.

Meer lezen? Je vindt meer inspiratie en praktisch advies in mijn uitgebreide artikel over gratis mindfulness.