Home Blogs Groen op je werkplek

Groen op je werkplek

0

Dat planten koolstofdioxide omzetten in zuurstof wisten we natuurlijk al. Maar wist je dat planten om je heen jouw geluk kunnen vergroten? Niet alleen thuis is het een goed idee om veel planten te hebben; misschien is het nog wel belangrijker om op je werk een groene omgeving te creëren.

De NASA Clear Air Study wees namelijk uit dat kamerplanten de lucht zuiveren van giftige stoffen en dat het de effecten van het Sick Building Syndrome (SBS) vermindert. Dit syndroom kan voorkomen op je werk of een andere plek waar veel mensen en apparaten zijn zoals scholen en ziekenhuizen. Dit wordt gerelateerd aan de slechte binnen luchtkwaliteit van de gebouwen, zoals gesloten bureauruimtes met een ventilatiesystem. Mochten een aantal van de volgende symptomen jou bekend voorkomen, dan wordt het tijd om hier iets aan te doen: (extreme) vermoeidheid, prikkelbaarheid, irritatie aan de ogen en luchten en een bekneld gevoel op de borst. Een ander kenmerk van SBS is dat niet alleen jij, maar ook jouw collega’s last hebben van ‘vage’ klachten.

Planten verhogen de luchtvochtigheid. Verder heeft het gezondheidsinstituut NIGZ onderzocht dat als werknemers zicht hebben op groen vanachter hun beeldscherm, dat zij minder stress ervaren en zich minder vaak ziekmelden. Maar niet alleen dat, planten hebben een positieve invloed op de concentratie en de creativiteit van de werknemers. Genoeg redenen lijkt mij om wat (meer) groen op je bureau neer te zetten of om dit artikel door te sturen naar je werkgever.

Vorig artikel 8 redenen waarom je energie krijgt van sporten!
Volgend artikel Een maand mindful eten – Hoe is het mij afgegaan?
Avatar
Ik ben Quirine, 25 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik ben het gelukkigst wanneer ik reis, schrijf of in de keuken sta om veganistische recepten te maken. Deze passies combineer ik dan ook op mijn blog. Ik heb mezelf voorgenomen om om de paar jaar een verre reis te maken: twee jaar geleden was dat vijf maanden reizen door Azië en in december staat Zuid-Amerika op de planning. Naast nieuwe plekken ontdekken, ben ik vooral nieuwsgierig naar het plaatselijke eten. Ik eet 95% van de tijd veganistisch en dat kan soms best lastig zijn, maar meestal inspireer ik juist mensen. Ik kan niet stilzitten en dat betekent dat jij me vaak ziet hardlopen, een yogales ziet volgen voor toch een beetje ontspanning of ik ben een biologische supermarkt aan het uitpluizen. Wil je meer weten? Kijk dan op mijn blog quirines.nl en volg me op Instagram!