Home Blogs Hoe positieve energie in huis bijdraagt aan een gezonde leefstijl

Hoe positieve energie in huis bijdraagt aan een gezonde leefstijl

0
Hoe positieve energie in huis bijdraagt aan een gezonde leefstijl

Is het een rommeltje in je huis? Dat zorgt onder andere voor chaos in je hoofd. Is je huis echter schoon en opgeruimd? Des te meer controle heb je over je leven. Je voelt je ontspannen, licht, helder en positief. In dit blog hoe positieve energie in huis gezond leven bevordert.

Rommelig huis? Wat het met je doet!

Een tjokvolle kapstok met tig jassen, stapels reclamefolders en afhaalmenu’s op het gangkastje, rondslingerende schoenen en kinderspeelgoed in de woonkamer, vuile vaat op het aanrecht, vieze sokken in de slaapkamers, uitpuilende kledingkasten enzovoort. Komt je dit bekend voor? Weet je dat al die rotzooi negatief werkt en energie vreet? Het maakt je moe, futloos en gestrest en zorgt dat je minder helder denkt en doet. Wil je meer controle over je leven en positieve energie in huis ervaren? Ruim dan (regelmatig) op.

Waarom positieve energie in huis goed is voor je gezondheid

Zoals gezegd is een schone en opgeruimde woning goed voor je welzijn. Ben je benieuwd waarom? Bijgaande een aantal redenen om je huis rommelvrij te houden, namelijk:

1. Maakt je rustig

Is je huis opgeruimd en schoon? Dan straalt het kalmte uit en dat mist z’n uitwerking niet. Wanneer je thuiskomt na een drukke werkdag, dan helpt het je ontspannen, rust te ervaren en weer in balans te komen. Immers, er is geen bende en troep die als het ware bezit van je kan nemen.

2. Opgeruimde geest

Heb je je huis op orde? Dan is het ook rustig in je hoofd. Niks geen chaos met allemaal moetjes, to-do’s, mag ik niet vergeten et cetera. Bijkomend voordeel is dat je weer ruimte hebt voor leuke gedachten en plannetjes die je positieve energie geven.

3. Bevordert je gezondheid

Volgens onderzoek werkt een nette woning positief. Zo zet het onder andere aan tot gezonder eten, omdat je grip hebt op je leven en dat voelt goed. Ben je daarentegen gestresst? Dan ga je ongezond snacken. Het schijnt dat een opgeruimd huis er eveneens voor zorgt dat je sneller gaat sporten. Kortom, positieve energie in huis draagt bij aan een gezonde leefstijl.

4. Minder stress

Word je thuis omringd door rotzooi? Dat maak je ongelukkig, want eigenlijk word je er telkens aan herinnerd dat je niet opruimt. Niet los kunt laten en eigenlijk dus zaken telkens weer uitstelt. Nee, dat geeft geen goed gevoel, het zorgt juist voor stress.

5. Zorgt voor lichaamsbeweging

Houd je je huis schoon en rommelvrij? Dan doe je geregeld allerlei huishoudelijke taken, van stofzuigen, soppen, ramen lappen, was opbergen enzovoort. Die lichamelijke activiteit is een gezonde work-out die je een voldaan gevoel geeft. Daarbij draagt een schone woning bij aan positieve energie in huis.

6 Tips voor meer positieve energie in huis

Behalve je huis spic en span houden, kun je ook op andere manieren bijdragen aan meer energie in huis die je een goed en fijn gevoel geven. Enkele voorbeelden zijn:

Zet bloemen en planten neer

Bloemen en planten fleuren niet alleen een ruimte op. Ze zuiveren ook de lucht en dragen bij aan positieve energie in huis.

Lucht je woning dagelijks

Zet elke ochtend de ramen en deuren even open. Er kan dan verse lucht met positieve energie je huis binnenstromen. Bovendien zuiver je zo je huis van nare luchtjes en stof.

Zeg het met wierook en aromatherapie

Wil je negatieve energie uit je huis bannen? Wierook en aromatherapie zijn al heel wat eeuwen beproefde manieren om positieve energie in huis te genereren.

Wil je meer weten over een gezonde levensstijl? Sonnevelt heeft een ruim aanbod opleidingen op het gebied van vitaliteit. Vitaal leven voor iedereen bereikbaar: dat is wat Sonnevelt nastreeft.