Home Blogs Je weet dat je met een glutenvrij persoon op vakantie bent als…

Je weet dat je met een glutenvrij persoon op vakantie bent als…

0
Je weet dat je met een glutenvrij persoon op vakantie bent als…

Op vakantie gaan met een glutenvrij persoon vergt wat aanpassingsvermogen en de nodige voorbereidingen. Mentale voorbereidingen. Verder zijn we heeeeel gezellig hoor!

Je kilometers aflegt voor die ene hotspot

Op vakantie gaan met een glutenvrij dieet doe je niet zomaar. Al-tijd eerst even checken waar en of je ergens glutenvrij kunt eten. En als er dan een glutenvrije bakkerij of pizzeria blijkt te zijn, ja dan moet de hele meute het liefst mee!

Je bakjes, zakjes en broodtrommels voorbij ziet komen

Een goede voorbereiding is nou eenmaal het halve werk. Omdat je nooit weer waar je op vakantie terechtkomt, bereid een coeliaak zich graag extra goed voor. En dat betekent: belegd broodje mee naar een stadje, altijd een snack achter de hand en muesli mee van thuis.

Je op den duur zelf ook gaat letten op glutenvrije logo’s en menukaarten

Jep, waar je mee omgaat word je mee besmet! En op een gegeven moment wordt het haast een sport om ze te spotten, die logo’s.

Er heel jaloers naar een stuk taart gekeken wordt

Inmiddels zijn mensen die al langer een glutenvrij dieet volgen er vast aardig aan gewend. Maar iemand anders een heerlijk stuk glutentaart zien eten? Ja, daar ga je van staren!

Je je zo af en toe (ongewild) moet aanpassen

Ik heb het hier wel eens vaker over gehad: glutenvrije mensen beslissen – mits ze er bovenop zitten zoals ik – vaak wat en waar er gegeten wordt. Ook op vakantie. Want het is nou eenmaal makkelijker als al het vlees voor op de campingbarbecue glutenvrij is. En laten we nou toch maar naar die ándere ijssalon gaan, want daar zijn wel glutenvrije hoorntjes!

Een supermarkttocht onderdeel is van het programma

Ja, glutenvrije producten in het buitenland zijn nou eenmaal machtig interessant. En die hebben we hier in Nederland niet! Dus ja, we moéten wel inslaan begrijp, je? Eeeeeeven dat glutenvrije schap checken en weer door!

Je niet te wild je kroket of pizza mag doorsnijden

Ik ben er altijd vrij panisch over en vraag tafelgenoten extra voorzichtig te doen. Glutenvolle kroket, knapperig stokbroodje of pizza snijden vlakbij mijn bord? Take care please!

De koffers op de terugweg aanzienlijk voller zitten

Als jij toch nog wat ruimte over hebt ik je koffer, weet ik die heel goed op te vullen met een pak glutenvrije koekjes.