Lentekriebels: 10 tips om meer te genieten van het voorjaar!

  155

  Eindelijk lente. De zon schijnt vaker, de temperaturen stijgen en het is langer licht. Heerlijk toch? Het stimuleert, activeert en prikkelt om leuke en fijne activiteiten te doen. Wij worden er altijd happy van. Daarom deze keer 10 tips om lekker te genieten van het voorjaar.

  Lentekriebeltip 1. Zoek de zon op

  Geniet van de eerste zonnestralen. Pak een terrasje, wandel door het park of langs het strand. Het doet je goed. Want, zonlicht stimuleert de aanmaak van vitamine D. Dat pept je op.

  Lentekriebeltip 2. Geniet van het licht

  Ook dat het langer licht is geeft je een beter gevoel. Omdat het licht ervoor zorgt dat je hoeveelheid serotonine en dopamine omhoog gaat. Dus, ga lekker naar buiten en blijf niet hangen op de bank.

  Lentekriebeltip 3. Pak je tuin of balkon aan

  Geef je tuin, balkon of binnenplaatsje een oppepper. Verwijder onkruid en snoei struiken en bomen. Zet geurende bloemen en groene planten neer. En… maak het gezellig. Zodat je er de komende periode heerlijk van kunt genieten. Om te luieren, te eten, te drinken en te genieten van de lente- en zomerzon of avondje met familie en vrienden samen.

  Lentekriebeltip 4. Sport buiten

  Fijn aan de lente is ook: weer buiten bewegen. Tennissen, hardlopen, skaten, fietsen, powerwalken et cetera. Het is niet te warm en meestal droog. Dus, helemaal top. Voel het lentebriesje langs je wangen. Vul je longen met frisse licht en ervaar wat het voorjaar met je lijf en humeur doet.

  Lentekriebeltip 5. Geef je interieur een make-over

  Maak je huis lekker licht. Verf een muur in een frisse kleur. Lichtgroen, subtiel blauw of zachtgeel. Leg een licht getinte plaid over de bank. Doe vrolijke hoezen om je kussens. Hang lenteafbeeldingen aan de muur. Plaats wat lichte accessoires, potten, vazen enzovoort. Je wintergevoel verdwijnt direct en je voelt je meteen vrolijker en blijer. Doen!

  Lentekriebeltip 6. Haal planten en bloemen in huis

  Natuurlijk mogen bloemen en planten in je huis niet ontbreken. Ga naar de markt en haal de lente in huis. Gekleurde en geurende voorjaarsbloemen plus frisgroene planten fleuren je interieur à la minuut op. Ze zorgen bovendien voor extra zuurstof in de lucht. Top!

  Lentekriebeltip 7. Knuffel lammetjes

  Zeg je voorjaar? Dan denk ik aan dartelende lammetjes in de wei. Geniet ervan en knuffel de beestjes. Het is supergezond. Want, je lichaam maakt dan het hormoon oxytocine aan dat je een fijn gevoel geeft. Of ga dansen met koeien. Ook dat schijnt supergezond te zijn. Enjoy!

  Lentekriebeltip 8. Verwen jezelf

  Na een lange winter is je huid wel toe aan een fijne schoonmaak. Bezoek een sauna. Reinig je lichaam, relax en voel je herboren. Of tover je badkamer om in een mini-spa. Verwen je lichaam van top tot teen. Van een scrub, ontspannen gezichtsmasker en weldadig voetenbadje tot je huid masseren, haar kleuren en nagels lakken. Zo ben je helemaal klaar voor de lente! En… neem meteen je kledingkast even onder handen. Is die lenteproof?

  Lentekriebeltip 9. Boek je zomervakantie

  Nog een fijne manier om helemaal in de juiste stemming te komen, is in de lente alvast je zomervakantie te boeken. Immers? Daar kun je dan alvast naar uitkijken. Bekijk foto’s van mooie, zonnige en fijne bestemmingen en je komt meteen al in een voorjaars-mood.

  Lentekriebeltip 10. Organiseer een picknick

  Zeg maar dag tegen de winterse kost. Van stamppot boerenkool en snert tot gourmet. Welkom frisse groentes en salades. Vier dat met een heuse picknick op een mooie lentedag. Vul een mand met lekkere en gezonde gerechtjes. Trek eropuit met vrienden, familie en geniet. Van de natuur die ontwaakt uit een winterslaap. Superleuk en ontspannend!

  En… wat is jouw ultieme tip om het voorjaar te vieren? Doe het gewoon!

  Wil je weten hoe je je vitaliteit kan boosten? Lees hier de tips voor meer energie.