Levenskunst als goede voornemen in 2018

  76

  Levenskunst als goede voornemen? Dat klinkt pittig, maar is het niet. Het draait namelijk om doen wat je leven écht zinvol maakt. Een persoonlijk levensdoel hebben dat daadwerkelijk van waarde voor je is. Nu en in de toekomst. Waar je je ziel en zaligheid in legt, wat je laat stralen én happy maakt. Vergeet afvallen, stoppen met drinken, meer sporten enzovoort. Omarm in 2018 levenskunst. Het helpt je van 2018 jouw jaar te maken! Waarom? Daarom!

  Je hebt een doel

  Werk je aan zingeving in je leven? Dan doe je wat je leven zinvol maakt. Je hebt een bepaald doel – of meerdere – waarvoor je gaat. Dat kan iets kleins zijn, maar ook groot. Feit is dat je er je tijd, aandacht en energie aan geeft. Gewoon omdat je het belangrijk vindt, het supergoed voelt, je happy stemt, zorgt voor voldoening en energie geeft.

  Je stelt prioriteiten

  Heb je een missie waarvoor je wilt gaan, dan helpt dat je te focussen. Op de activiteiten, doelen, dromen enzovoort die je werkelijk relevant vindt en je aan het hart gaan. Ofwel je stelt prioriteiten en kiest bewust. Zaken die irrelevant zijn daar verdoe je liever je tijd niet mee.

  Je bent positief

  Weet je wat je leven zin geeft? Welke zaken je hart sneller laten kloppen? Je voelt dan dat je lekkerder in je vel zit. Je bent blij, straalt, hebt energie en ziet het leven positief. Dat is mooi, want het helpt je om je doelen te bereiken. En zit het een keer tegen? Dan helpt je positieve mindset je te beseffen dat alles altijd op z’n pootjes terecht komt. Negatief denken daarentegen belemmert je. Kost energie en maakt je moe. Helpt je van de regen in de drup.

  Je leeft gezonder

  Aan de slag gaan met levenskunst en zingeving tilt je gezonder leven dan als het ware automatisch naar een hoger plan. Eenvoudigweg omdat je het fijn vindt om je fysiek, mentaal en emotioneel fit te voelen. Het stelt je immers in staat te werken aan je levensdoelen, dromen en/of idealen. Vandaar dat je let op wat je eet, voldoende beweegt, geregeld ontspant, tijd met familie en vrienden doorbrengt en zorgt voor een goede nachtrust.

  Je blijft je ontwikkelen

  Een passie die je vervult, motiveert en stimuleert zorgt ervoor dat je volop in het leven staat. Je gaat aan de slag met je talenten, onderneemt enthousiast nieuwe dingen, doet verschillende ervaringen op, leert nieuwe mensen kennen, je verdiept je kennis. Met andere woorden: je blijft werken aan je persoonlijke ontwikkeling en groei.

  Je krijgt meer zelfvertrouwen

  Zin geven aan je leven is een continu proces. Een soort ontdekkingsreis. Telkens zet je een stapje in de richting van wat belangrijk voor je is. Je leven vormgeven, zoals jij het voor ogen hebt. En elk succesvol stapje is een mooie mijlpaal, die je een goed en fijn gevoel bezorgt. En dat niet alleen: het voedt je zelfvertrouwen keer op keer. En zit het een keer tegen? Put dan energie en kracht uit reeds behaalde successen: je bent een kanjer. Je kunt het! Vier daarom ook de kleine succesjes die je boekt. Want, die positieve ervaringen samen helpen je vol te houden en door te gaan op de ingeslagen weg.

  Je bent gelukkiger

  Je staat zelf aan het roer van je leven. Gaandeweg zorgt het ervoor dat je steeds beter in je vel gaat zitten. Omdat je meer plezier hebt, energieker bent, levenslust ervaart en gewoonweg straalt. Kortom: je voelt je gelukkiger. En heb je een keer een mindere dag? Dat is oké. Tel je zegeningen, relativeer en laat los.

  Je blijft geïnspireerd

  Het mooie aan levenskunst is dat het je blijft boeien. Het is een inspiratiebron die je leven verrijkt. Omdat je doet wat je het allerbelangrijkste vindt. Het geeft je leven fleur en franje. Helpt je dealen met tegenslagen en te genieten van de kleine dingen. Vandaag, morgen, volgende maand, volgend jaar en straks als je oud bent. Want, neem je zelf de regie over het kunstwerk van je leven? Dan kun je als je oud bent zeggen dat je je leven zin hebt gegeven. Gedaan hebt wat je waardevol vond.

  Wil je aan de slag met levenskunst in 2018? Begin dan klein en gooi je leven niet volledig om. Start met een aantal kleine veranderingen. Voelt het goed en fijn? Zet dan een volgende stap. Het gevolg is een kettingreactie die zorgt voor een positieve flow. Het geeft je vleugels en helpt je zo je goede voornemens voor 2018 met trots waar te maken.

  Een mooie eerste stap is de masterclass Ontdek je passie. In 1 avond ontdek je waar jij blij van wordt en energie van krijgt. De basis voor Levenskunst!