Home Blogs Sexy ouder worden

Sexy ouder worden

0
Sexy ouder worden

Laatst keek ik in de spiegel en zag ik een serieus los vel onder mijn kin ontstaan. Je weet wel, zo’n vel dat in één keer je hele decolleté verandert. Ook mijn bovenarmen beginnen mee te zwaaien als ik mijn armen beweeg, ik krijg de welbekende rimpeltjes boven mijn lippen en mijn taille begint te verdwijnen … Maar vind ik het erg? Nee. Zolang ik maar verouder in het goede tempo.

Te veel mensen verouderen op dit moment dubbel zo snel als nodig is. Dat is niet gek; met de westerse leefstijl jagen we in hoog tempo onze lichamelijke voorraden erdoor. Dat betekent dat het ‘verval’ eerder inzet dan nodig is. De problemen beginnen al rond ons veertigste met kwaaltjes die eigenlijk pas vanaf je tachtigste horen te ontstaan. En toch streven we er massaal naar om eeuwig jong te blijven.

202115.plantina-incontent

Zou het niet logischer zijn als we stoppen met streven naar jong blijven en in plaats daarvan focussen op het herstellen van ons gezonde (en natuurlijke) proces van veroudering, om zo stijlvol, elegant en sexy ouder te worden? Daarmee zouden we al snel dertig tot veertig jaar gezondheid winnen op een natuurlijke manier. We profiteren veel langer van een gezond lichaam en ouderdomsgebreken ontstaan pas als we echt oud zijn.

Laten we stoppen met krampachtig de tijd stil willen zetten met botox en het nastreven van een ‘killer body’, maar weer gewoon de natuur op haar beloop laten en de schoonheid en wijsheid van ouderdom weer de plaats geven die ze verdienen.

Veroudering weer terugbrengen naar haar originele tempo doe je in de eerste plaats door goed voor jezelf te zorgen en zuinig om te gaan met je natuurlijke voorraden en energie. Zie het als geld: je kunt het maar één keer uitgeven, op is op. Het betekent jezelf volledig accepteren zoals je nu bent (met de rimpels!), en vanuit acceptatie te kiezen om goed voor jezelf te zorgen en te genieten van de wijsheid die je inmiddels verzamelde. Want eerlijk is eerlijk: ik zou echt niet meer terug willen naar de tijd dat ik negentien was.

De allerbelangrijkste stap om in het originele tempo te verouderen, is zorgen voor een gezonde bloedsuikerspiegel. Een bloedsuikerspiegel die niet goed in balans is, kost je lichaam energie en zorgt voor een versneld verbruik van kostbare grondstoffen. Dus eet pure, onbewerkte producten (zoals groente, volkorengranen, noten, zaden, vis) en vermijd snelle suikers zoals bewerkte granen (witte rijst, witte pasta, koekjes), zoetigheid en frisdrank.

Maar de allerbelangrijkste tip om stijlvol te verouderen: zorg dat je pretlichtjes in je ogen houdt. Niets maakt je namelijk jonger dan plezier in je leven hebben en nog vol in het leven te staan. Dus: doe wat je leuk vindt, ga die studie volgen ook al ben je tachtig en blijf lekker werken als je het naar je zin hebt. Dat is nog goed voor je bloedsuikerspiegel ook!

Meer lezen van Carola? Ontvang haar nieuwste boek De gelukkige eter cadeau bij een abonnement op gezondNU