Nederlander niet gastvrij

88
Een kwart van de mensen wereldwijd krijgt gemiddeld dagelijks of wekelijks bezoek bij hen thuis. In Nederland krijgt slechts 5 procent dagelijks of wekelijks visite. Dat blijkt uit een internationaal GfK online onderzoek bij meer dan 22.000 mensen ouder dan 15 jaar, verspreid over 17 landen.
 

Mexicanen (42 procent) en Argentijnen (39 procent) ontvangen het vaakst gasten. Daarna volgende de Brazilianen (36 procent), Italianen (34 procent) en de Chinezen (30 procent). Zuid-Koreanen, Japanners en Nederlanders zijn het minst gastvrij. Minder dan een kwart van de Nederlanders zegt nooit gasten over de vloer te krijgen.
Gezinnen met kinderen ontvangen vaker gasten dan koppels zonder kinderen. In de huishoudens zonder kinderen verwelkomt slechts 19 procent gasten dagelijks of wekelijks. Ook in Nederland zijn het vooral de gezinnen met kinderen die het meest vaak bezoek krijgen. 12 procent van de gezinnen met kinderen jonger dan zes jaar krijgen dagelijks of minstens één keer per week gasten over de vloer.