Ook in een kantoor te veel lawaai

95
Omgevingsgeluid is een van de grootste ergernissen in open kantoorruimtes en kantoortuinen. Bijna zes op de tien werknemers in een kantoor ondervindt hier hinder van. Dat blijkt uit onderzoek van Specsavers.
 

De meerderheid van de mensen met een kantoorbaan werkt in een kantoortuin, een open ruimte met gemiddeld 18 collega’s. Geluidsoverlast is een reden dat niet iedereen hier blij mee is. Geklets van collega’s, harde ringtones en luidruchtige telefoongesprekken zijn de grootste irritaties. Concentratieproblemen, frustratie, een onrustig gevoel, vermoeidheid en hoofdpijn worden aangegeven als de vijf belangrijkste gevolgen van geluidshinder. Ook geeft 59 procent aan dat ze productiever zijn in een ruimte met minder geluid. 56 procent geeft aan dan minder fouten te maken.
Opvallend is dat er weinig aandacht is bij werkgevers voor een goede akoestiek op de werkvloer. Dit onderzoek is uitgevoerd onder 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder én werkzaam op een kantoor. Het onderzoek is in augustus 2018 uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van Specsavers.