<-- NIET ACTIEF -->

De tijd dat je alleen een papieren diabetesdagboek kunt gebruiken is nu echt voorbij. Er zijn talloze apps voor je smartphone die het leven met diabetes nét iets makkelijker maken. Toch kan het vinden van een goede app soms een hele zoektocht zijn, daarom deden wij dit voor je. Koolhydraten tellen was nog nooit zo simpel!

Tik je ‘diabetes’ in bij de appstore of bij Google Play, dan krijg je talloze opties. Toch zijn niet alle opties ook meteen goede opties. Hoe handig zou het zijn als je gewoon makkelijk de koolhydraten kunt berekenen of even snel de oude HbA1c in procenten kunt omrekenen naar mmol/mol? Deze apps helpen je daarbij:

Appsuline

Hiermee houd je je koolhydrateninname, insulinegebruik en bloedglucosewaarden bij. De app is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Boeren Medical, leverancier voor diabeteshulpmiddelen. Dit digitale dagboek kun je als PDF-bestand doorsturen en je kunt hier zelfs een bluetooth-bloedglucosemeter van Boeren Medical aan koppelen.
(Android en iOS, gratis, Nederlands)

Dbees.com Diabetes Management

Deze app gebruik je in combinatie met een online account. In de app houd je al je waardes en toegediende insuline bij, om het daarna in grafieken te analyseren in je online account. Het handige van dit online account is dat je internist ook kan inloggen en dus makkelijk kan meekijken. Het krijgt 4 van de 5 sterren van gebruikers.
(Android en iOS, gratis, Nederlands)

Koolhydraatkenner

Makkelijk koolhydraten berekenen doe je met deze app. In een grote tabel lees je hoeveel koolhydraten een product bevat, ook kun je hierbij jouw portie aangeven. De app is gemaakt in samenwerking met verschillende diëtisten. Gebruikers geven aan dat er toch wel wat producten ontbreken, maar je kunt deze gelukkig zelf toevoegen. Hoewel dit een betaalde app is, wordt een deel gedoneerd aan JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation). Zij stimuleren en financieren onderzoek naar diabetes type 1.
(Android en iOS, 1 euro, Nederlands)

Easy HbA1c Converter

Voor als je het maar niet kunt onthouden: een kleine rekenmachine om de oude HbA1c in procenten om te kunnen rekenen naar mmol/mol en andersom. Het is een hele simpele app, je hoeft alleen maar de waarden heen en weer te slepen om te zien wat het wordt.
(Android, gratis, Engels)

Mijn Eetmeter

Mijn Eetmeter is een app van het Voedingscentrum en werkt het beste in combinatie met een online account. Niet specifiek gericht op diabetici, wel interessant. Door dagelijks in te voeren wat je eet, kun je van maar liefst 27 verschillende voedingsstoffen bekijken hoeveel je er van binnenkrijgt en of dit voldoende is. Daarnaast krijg je advies, zodat je voldoet aan de aanbevolen hoeveelheid. Door alleen te letten op koolhydraten, vergeet je misschien dat er nog zoveel andere belangrijke voedingsstoffen zijn. Deze app helpt je hierbij.
(iOS en Android, gratis, Nederlands)