Koolhydraatarm eten als gamechanger: Harriët Verkoelen Gezonde Held 2019

2416
<-- NIET ACTIEF -->

Met een flinke voorsprong, 40 procent van alle stemmen, won Harriët Verkoelen de Gezonde-Held verkiezing 2019 van gezondNU. Met haar praktische kennis over het effect van koolhydraatarm eten op je lijf en leden als je diabetes hebt, veroverde ze de harten van de lezers. Gefeliciteerd, ze laat zien dat koolhydraatarm eten gezien wordt als game-changer in een gezonde leefstijl!

Als makers van gezondNU ontmoeten we dag in en dag uit inspirerende, gezonde boegbeelden. Allemaal mensen die we een erepodium gunnen. Helden, stuk voor stuk. Maar wie is volgens onze lezers echt een Gezonde Held?

Om dat te ontdekken, organiseerde gezondNU voor de tweede keer op rij een heldenverkiezing. We nomineerden: Gynaecoloog Barbara Havenith omdat ze met haar medische kunde en voedingskennis anders naar hormonale problemen kijkt dan de standaard gynaecoloog. Kinderarts en arts voor integrative medicine Ines von Rosenstiel werd genomineerd omdat ze al jarenlang een verbinding legt tussen wetenschap en complementaire therapieën. Receptmaker Nora French veroverde een nominatie omdat zij in haar boeken exact laat zien hoe je binnen no time gezonder gaat eten – en niet alleen jijzelf maar je hele gezin. Fysiotherapeut Nathalie Schaafsma werd genomineerd omdat ze een echte ‘lijfstijlspecialist’ is; ze richt zich niet alleen op het lichamelijke probleem maar kijkt naar de hele mens zodat we zelf ontdekken waar klachten vandaan komen.

Winnaar: diëtist Harriët Verkoelen

Harriët Verkoelen verdiende volgens onze lezers echter de grootste heldenlof. En dat snappen we. Op gezondNU.nl is ‘diabetes-diëtist’ Harriët Verkoelen al jaren een naam. Ze blogt over wat je zelf kunt doen om beter om te gaan met diabetes, een aandoening die helaas steeds meer levens overhoophaalt. Meer dan tien jaar geleden zette Harriët als een van de eersten in Nederland voeding op de kaart als middel om diabetes type 2 ‘om te keren’. Diezelfde boodschap draagt ze nog steeds met evenveel energie en compassie uit. Lees ook: De 6 gouden tips van Harriët Verkoelen

Het was een inspirerende zomer met deze helden!

Lees ook de interviews met de andere genomineerden hier:

Nathalie Schaafsma:

De 6 gouden tips van fysiotherapeut Nathalie Schaafsma

Ines von Rosenthiel:

De 6 gouden tips van Ines von Rosenstiel

Barbara Havenith:

De 6 gouden tips van vrouwenarts Barbara Havenith

Nora French:

De 6 gouden tips van Nora French