<-- NIET ACTIEF -->

Visolie en krillolie zijn twee verschillende oliën die beide rijk zijn aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA. Supplementen met visolie en krillolie zijn bij dezelfde indicaties inzetbaar, maar juist de vorm waarin de omega-3 vetzuren in de olie voorkomen maakt het verschil. Kortweg wordt krillolie ook wel de superieure variant op visolie genoemd!

Visolie wordt gewonnen uit vette vis, met name zalm en sardientjes.
Krillolie wordt gewonnen uit krill, dit zijn half-doorzichtige, garnaalachtige zeediertjes die behoren tot het dierlijk plankton. Krill voedt zich met plankton en omega-3 rijke algen. In algen zitten de omega-3 vetzuren in de vorm van alfa-linoleenzuur (ALA). Krill zet ALA om in EPA en DHA. Vissen eten krill en worden op die manier rijk aan EPA en DHA. De mens is maar beperkt in staat om EPA en DHA te maken en dat is de reden waarom de laatste jaren het eten van vis, of het slikken van visoliecapsules, zoveel aandacht heeft gekregen.
De visserij op krill is duurzaam en ecologisch verantwoord en er is geen sprake van overbevissing. Doordat krill laag in de voedselketen staat is de olie van nature arm aan zware metalen, PCB’s en andere verontreinigingen.

KRILL

Verschil krillolie en visolie

Krillolie bevat de omega-3-vetzuren EPA en DHA in een andere vorm dan visolie: in visolie komen de vetzuren voor in de triglyceridenvorm en in krillolie in de fosfolipidenvorm. Fosfolipiden vormen de bakstenen en cement waarmee iedere celwand van elk levend dierlijk organisme is opgebouwd. Onze darmen en onze hersenen zijn opgebouwd met celwanden die bestaan uit fosfolipiden. Elk stofje dat is gebonden aan deze fosfolipiden kan sneller en efficiënter de celwand passeren, daar waar het nodig is. De fosfolipidenvorm in krill komt overeen met onze lichaamseigen vorm. Dit is zeer belangrijk voor de bouw, functie en bescherming van onze celmembranen in het algemeen en onze zenuw- en hersencellen in het bijzonder.
Daarnaast bezit krillolie krachtige anti-oxidatieve eigenschappen.

Wanneer krillolie?

In principe kan krillolie worden ingezet bij alle indicaties waar visolie wordt ingezet. Krillolie is veelbelovend en blijkt een therapeutische meerwaarde te hebben in vergelijking met visolie.
Krillolie kan worden ingezet bij PMS (premenstrueel syndroom) en alle chronische inflammatoire aandoeningen kenmerkend voor beschavingsziekten zoals het metabool syndroom, Diabetes Mellitus type-2, hart- en vaatziekten, artritis en reuma. Gezien het hoge gehalte aan belangrijke fosfolipiden zou krillolie bijzonder geschikt kunnen zijn wanneer de behandeling zich richt op neurologische en mentale functies, denk bijvoorbeeld aan ADHD, concentratieproblemen, stress, burnout, geestelijke achteruitgang door ouderdom, et cetera.hooikoorts-genw

Mijn naam is Edith de Jong, ik ben opleidingsmanager bij Gezond en Wel. Ik ben verantwoordelijk voor de G&W Academy, waarvoor ik alle interne trainingen verzorg voor de medewerkers van G&W-gezondheidswinkels.
Ik ben Orthomoleculair diëtist en Mesoloog en heb naast mijn werk bij G&W ook mijn eigen Mesologiepraktijk in het Gooi.

Voor meer informatie: GezondheidsWinkel.nl »