<-- NIET ACTIEF -->

De feestdagen zijn druk-druk-druk. We willen de mooiste kerstboom, een verrassend kerstdiner en willen er ook nog uitzien om door een ringetje te halen. Kan dat? Ja … en nee. Je zult altijd wat water bij de wijn moeten doen (soms letterlijk), maar je kunt er wel voor zorgen dat je kunt genieten van kerst en dat wat je echt belangrijk vindt, goed gaat. Hoe? Door deze survival-kit!

Aan de feestdagen kleeft tegendraadsheid: aan de ene kant opgedofte familieleden, gezellige gesprekken bij kaarslicht en heerlijk eten, aan de andere kant familiedrama’s, eenzaamheid, aangebrand eten en een uitgeblust lichaam. Dat gaan we voorkomen! Dit is dé survival-kit voor de feestdagen. Zo bak je de lekkerste gerechten, straal je als nooit tevoren, heb je het fijn met je familie én ben je erna niet afgepeigerd.

Kerst zonder stress

Een kerst zonder kleerscheuren – is dat niet fijn? Waar bij de één kerst een ontspannen tafereel is, hangt er bij anderen een opgeklopte sfeer of lijkt het alsof er ieder moment een bom kan barsten. Zorgt kerst bij jou voor stress? Of ben je altijd blij als kerst voorbij is? Pak dan deze tips en verhalen mee.

Dompel je onder in de psychologie van familie
Zorg voor een kerstdiner zonder stress met deze tips
Stress? Leer beter ademhalen!
Volg dit stappenplan om te stralen (van binnen en buiten)
Leer slapen als Doornroosje

Word niet ziek met kerst

Zodra de zon zich minder vaak laat zien, de donkere uren toenemen en de weersomstandigheden woester worden, beginnen we te hoesten, kuchen en niezen. We draaien de verwarming omhoog, slaan een sjaal om ons heen of pakken een kop thee. Maar wat kun je nog meer doen om te voorkomen dat je ziek bent tijdens het kerstdiner?

Ziek in december: hoe houd je het in de tang?
Heb je misschien een vitamine D tekort?
Voeg deze groenten toe aan het kerstdiner om je weerstand sterk te houden

Het lekkerste kerstdiner ooit

Zit jij ook met de handen in het haar wat je nu weer moet maken voor kerst? Sta je uren te treuzelen voor het wijnschap, ben je op zoek naar een glutenvrij toetje of heb je überhaupt geen toetjes-inspiratie? Geen zorgen, deze artikelen helpen je om het lekkerste kerstdiner ooit te maken.

Hoe kies ik het juiste bier tijdens kerst?
Hoe kies ik de juiste wijn tijdens kerst?
Dit zijn de lekkerste, gezonde toetjes
Dit zijn feestelijke recepten zonder gluten en lactose

Houd het duurzaam deze kerst

Denk jij na over de duurzaamheid van je kerstboom? Over de kliekjes die je weggooit? Over alle cadeaus die je koopt? Wil jij dit jaar kerst duurzamer en milieuvriendelijker vieren, volg dan deze tips.

Een duurzame kerstboom, duurzaam kerstdiner en duurzame cadeaus
Ga voor een duurzame kerstoutfit

Een leuke after-kerst

De kerstdagen zijn voorbij en jij … ligt vermoeid op bed, hebt pluizend en droog haar en kilo’s aan overgebleven eten (in de koelkast én aan je lichaam). Ai, dat is niet de bedoeling. Wees dit voor. Hoe? Zo!

Simpele relaxtips om te herstellen
Maak een diner van kliekjes
Herstel je wallen
Krijg eerste hulp bij haarproblemen

Lees meer over dit onderwerp