Een beperking hoeft geen reden te zijn om in zak en as te zitten, vinden Pauline, Hedda en Claudia. In gezondNU 2 vertellen deze powervrouwen hun inspirerende verhaal: “Ik hoef niets meer te worden, ik hoef alleen te zijn wie ik ben.”

‘When life gives you lemons, make lemonade’, is makkelijker gezegd dan gedaan.

Powervrouwen Pauline, Hedda en Claudia lukt het om dit toe te passen in het dagelijks leven. In gezondNU 2 vertellen ze hun inspirerende verhaal. Hier alvast een tipje van de sluier:

Pauline: “Toen ik voor het eerst glutenvrije producten uit de supermarkt proefde, dacht ik: Bah! Moet ik dít de rest van lijn leven eten? Daar had ik helemaal geen zin in, maar door mijn coeliakie had ik geen andere keus. De bourgondiër in me was niet blij. Kon het nou echt niet wat lekkerder? Ik dook in de keuken en sloeg aan het experimenteren.”

Claudia: “Op papier ben ik arbeidsongeschikt, ziek en niet meer meedraaiend in de maatschappij. Maar ik ben heel veel wél. Dat ik MS heb is zachts gezegd balen, toch ben ik nu gelukkiger dan ooit.”

Hedda: “Ik was achttien toen mijn arts me vertelde dat ik het syndroom van Usher heb. Uiteindelijk zal ik mijn hele zicht verliezen. Of ik ook compleet doof word, is onduidelijk. Maar juist omdat mijn toekomst onzeker is, stel ik niets meer uit. Als ik iets wil ga ik het direct realiseren.”

Lees het complete verhaal van Pauline, Claudia en Hedda in de nieuwe gezondNU, de februari-editie.

Bestel gezondNU 2 in onze webshop »