<-- NIET ACTIEF -->

Op de redactie van gezondNU doen we dit jaar niet aan goede voornemens, oké misschien een beetje, maar laten we onze ongezonde gewoontes in 2016. In het nieuwe jaar stoppen we met te veel koffie drinken en te streng zijn voor onszelf. Benieuwd waar we nog meer afscheid van nemen? Wij delen onze ongezonde gewoontes.

José, hoofdredacteur: “Ik ben gestopt met tijdrovende, verslavende spelletjes op de iPad, dat was echt nodig want er lekte stiekem best veel tijd weg! Ik ben een enorme spelletjesfreak: zeker in online spelletjes kan ik elk besef van tijd, plaats en persoon verliezen. Als vierdejaarsstudent (twintig jaar geleden alweer!) moest ik ‘s avonds mijn scriptie schrijven, omdat ik de hele dag Lara Croft had gespeeld. Afgelopen najaar was ik mijn gamende kant spuugzat. Ik heb toen alle spelletjes van mijn iPad gehaald. Nu speel ik alleen nog maar offline; van klaverjassen, tot kolonisten. Het gebeurt gewoon weer aan een tafel met andere mensen. (PS: Als er wordt geklaagd over gamende kinderen van nu, ook twintig jaar geleden had je al gamende kinderen met wie het best goed is gekomen).”

Gebke, redacteur: “In 2017 ga ik minder weggooien. Ik koop altijd heel veel groente, maar het gaat nooit op. Hoe ik dit ga veranderen weet ik nog niet. Misschien door gewoon minder te kopen?”

Fabiola, redactie assistent: “Ik wil minder koffiedrinken in 2017. Van drie koppen per dag wil ik naar één gaan. Koffie onttrekt veel magnesium en dit mineraal heb ik juist hard nodig voor mijn spieren.”

Shirah, (internet)redacteur: “Van een hele matig kok – ik deed overal sambal bij – ben ik veranderd in een beginnende keukenprinses. Al een hele vooruitgang! Alleen, nu ik woon in een straat met zeven (!!) afhaalrestaurants, is het wel heel verleidelijk om eten af te halen. Komend jaar ga ik meer koken in plaats van afhalen of met familie en vrienden in restaurants afspreken. Ook ga ik mijn groentekookboek eindelijk afmaken!”

Lian, (internet)redacteur: “Te streng zijn voor mezelf. Deze ongezonde gewoonte heb ik al deels van me kunnen afschudden, maar in 2017 laat ik ‘m écht achter. Het is een beetje de tijdsgeest; streven naar perfectie, tientallen dromen tegelijkertijd waar willen maken … wat meer zelfliefde kan geen kwaad. Daar word ik een leuker mens van voor mezelf en voor anderen. En daar wordt het leven ook nóg leuker van.”

Toon, online coördinator: “Ik weet dat mijn gemoedstoestand en hoe ik me fysiek voel, heel erg reageert op wat ik eet. Ik grijp alleen snel naar het bekende: broccoli, paprika, sperziebonen, sla, tomaat. Ook grijp ik vaak te snel naar afhaalmaaltijden, omdat het zo makkelijk is. Alleen voel ik me daarna direct slapper worden en kan ik me minder goed concentreren. De afhaalmaaltijden en groenten die ik normaal altijd eet, laat ik in 2017 iets vaker staan. Ik wil meer variëren en opzoek naar nieuwe dingen!”

Lisa, (internet)redacteur: “Weinig bewegen! In het nieuwe jaar wil ik weer gaan sporten. Vooral de afgelopen maanden heb ik dat veel te weinig gedaan. Het is zo moeilijk om met het koude weer niet op de bank te ploffen en tv te kijken. In 2017 wil ik ten minste een keer per week een sport doen. Bijvoorbeeld yoga of zumba, dat lijkt me super leuk! Nu moet ik alleen nog een paar vriendinnen enthousiast krijgen om met me mee te gaan.”