<-- NIET ACTIEF -->

Precies dat in je koffer stoppen wat je uiteindelijk nodig hebt. Daar zijn we niet zo’n kei in. Denk jij van wel? Wacht even met antwoord geven; voor een stralend lichaam hoef jij namelijk niet je crèmes, shampoo en lipbalsem mee te nemen. Echt niet! gezondNU verzamelde de beste budget beautytips voor op vakantie. Lichtere koffer gegarandeerd.

Alle tijd van de wereld? Check! Een beetje creativiteit? Check! Meer heb je voor zachte benen, zeemeerminlokken en een stralende huid niet nodig.

1. Scrubben met zand en water

Of je nu aan de Noordzee ligt of aan het Comomeer, je kunt overal je huid scrubben met een beetje zand en (zee)water. Maak je benen, armen of rug vochtig met water en scrub ze met een handje zand. Spoel het daarna af.

2. Borstel je lippen

De lippen van Angelina Jolie krijg je door deze tip misschien niet, maar het zorgt er wel voor dat je lippen voller lijken. Scrub voor het tandenpoetsen voorzichtig je lippen met een droge tandenborstel. Dit stimuleert de bloedsomloop en verwijdert droge velletjes. Hierdoor lijken je lippen roder en voller.

3. Zeewater voor zeemeerminlokken

Wil je wel zeemeerminnenhaar, maar heb je geen zin om kopje-onder te gaan? Vul dan een plastic fles met zeewater en prik gaatjes in de dop. Gebruik de fles als een soort douche en maak je droge haar vochtig. Laat je haar opdrogen in een vlecht voor zeemeermingolven. Als je wilt dat het langer blijft zitten, kun je het water mengen met een beetje gel. Wel goed schudden!

4. Zacht haar met olijfolie

Zon, zeewater en chloor zijn niet goed voor je haar. Smeer de punten van je haar daarom na een dag zonnen in met olijfolie. Laat het een paar minuten intrekken en spoel het daarna grondig uit. Olijfolie kun je ook gebruiken om je nagelriemen zachter te maken. Doe een paar druppels in een kommetje met lauw water en doop je vingers in het mengsel.

5. Maak je eigen (ijskoude) douche

Het is misschien even afzien, maar een koude douche heeft veel voordelen. Het stimuleert de bloedcirculatie, waardoor je huid er strakker en gezonder uitziet. Als je je haar wast met koud water, duurt uitspoelen misschien iets langer, maar het sluit wel de haarschubben. Hierdoor wordt je haar glanzender en minder snel vet. Voor een zelfgemaakte koude douche vul je een plastic zak met water en prik je er vervolgens gaatjes in. Zo ontloop je ook mooi de rij voor de douches.

6. Coupe zomer met citroensap

Voor een beetje extra zomer smeer je puur citroensap in je haar. Doe het alleen in de punten voor kleuroverloop in je haar of verdeel het over dunne plukken voor highlights. Droog je haar in de zon en spoel het daarna uit. Dit natuurlijke mengsel is wel aantrekkelijk voor wespen.