<-- NIET ACTIEF -->

Gezond leven willen we allemaal. Maar daar is veel geld voor nodig. Toch? Nee hoor. In het nieuwe nummer van gezondNU vind je 68 tips hoe je op een slimme en gezonde manier geld bespaart. We geven alvast een paar tipjes van de sluier.

 
 

1. Poets je tanden! 

Tandenpoetsen is goed tegen gaatjes, maar ook goed voor je portemonnee. Boren, vullen, kronen en bruggen – het kost je bakken met geld. Je kunt tandartskosten voorkomen door een goede poets en floss-discipline. Ook goed voor je gebit: wacht minimaal een halfuur nadat je iets gegeten of gedronken hebt met poetsen en beperk het aantal eetmomenten tot zes keer per dag.

2. Korter douchen

De gemiddelde Nederlander staat zeven tot acht minuten onder de douche. Als iedereen in Nederland een minuut korter onder de douche staat, besparen we jaarlijks 28 miljard liter water. En het scheelt € 23,- op jaarbasis. Mooi meegenomen: je huid houdt ook meer van een korte, lauwwarme douche.

3. Het nieuwe rijden

De lucht (die we inademen) wordt met het nieuwe rijden een stukje schoner. Mooi meegenomen: door net een beetje anders te rijden, kun je twintig procent op het brandstofgebruik besparen.

4. Splits je pakket

Soms kan het voordeliger uitpakken om het basispakket bij de ene verzekeraar af te sluiten en een aanvullend pakket bij de ander.

5. Gebruik die wandelschoenen

Grote kans dat je een paar mooie wandelschoenen in de kast hebt staan. Maar wanneer had je ze voor het laatst aan? Pak ze vandaag nog uit de kast en doe ze aan. Om te wandelen hè! Door te wandelen verklein je je kans op hart- en vaatziekten, krijg je een lager cholesterolgehalte, betere bloeddruk en een gezonder lichaamsgewicht.