<-- NIET ACTIEF -->

Elly schreef de redactie van gezondNU: wat als je biologisch wilt eten, maar niet zoveel hebt te besteden? Goede vraag! Maar wat moet je doen als een komkommer ineens twee euro kost?

 

“Ik woon op Terschelling en daar ben ik een stuk duurder uit met boodschappen kopen als aan wal. Als ik dan ook nog eens biologische producten koop, denk ik wel eens: ‘Dit is echt te gek, dit doe ik niet.’ We hebben alleen een Spar en Jumbo, dus geen goedkopere winkels zoals ALDI of Lidl. Boodschappen zijn daarmee automatisch een stuk duurder. Nu verdienen mijn man en ik allebei redelijk goed, dus kan ik die biologische komkommer van iets meer dan twee euro wel betalen. Maar hoe doen mensen dat die het niet zo breed hebben?”

Biologisch is onbetaalbaar

“Een jaar of tien geleden ben ik gezonder gaan eten. Ik leerde een vriendin kennen die al biologisch at en sindsdien ben ik dat ook meer gaan doen. De laatste vier, vijf jaar zie ik op het eiland dat je steeds meer biologische producten hebt. Natuurlijk geeft het wel een beetje een vertekend beeld omdat ik op Terschelling woon (daar is bijna alles duurder), maar ik denk wel dat er steeds meer belangstelling is voor biologisch eten. Je hebt hier alleen geen echte reformwinkel. Er zijn wel reformproducten en er is een klein winkeltje voor biologische kaas bijvoorbeeld.”

“Ik heb als oplossing zelf twee groentebakken in mijn tuin geplaatst. Daar verbouw ik groente in. Je kunt er veel uithalen, zoals verschillende soorten sla, worteltjes, andijvie en prei. Zo’n groentebak kun je ook op je balkon zetten en dan hoef je eigenlijk niet naar de supermarkt als je gezond wilt koken.”