<-- NIET ACTIEF -->

Als je telefoon toch aan je hand geplakt zit, kun je er beter meteen goed gebruik van maken door deze gezonde (en gratis!) apps te installeren. Een geheugensteuntje waardoor je genoeg water per dag drinkt bijvoorbeeld. Of de app die antwoord heeft op je moestuinvragen. Zo wordt gezond(er) leven een stuk makkelijker en nog leuker.

1. Eco Challenge –  Daagt je uit om gezond(er) te leven

Denk jij dat kleine aanpassingen geen verschil maken? De Eco Challenge app geeft het goede voorbeeld. Deze app daagt je uit, maakt je bewust en is ook nog eens leuk. Elke week krijg je twee challenges die je moet uitvoeren. Ook kun je jouw Voetafdruk meten.

Waarom een aanrader? De uitdagingen die je krijgt voorgeschoteld, passen bij een actueel onderwerp: waterverbruik, vleesconsumptie, streekproducten. Ze maken je bewust dat je met kleine aanpassingen (nog) duurzamer kunt leven. Behalve uitdagingen krijg je ook allerlei infographics, informatie en interessante weetjes (die je later kunt gebruiken op verjaardagen!).

2. MijnTuin – handig moestuinhulpje

Moestuintjes zijn hot en happening. Ben jij er ook al aan begonnen? Misschien vind je het lastig om te kiezen tussen alle groente-, kruid- en fruitsoorten. De app MijnTuin houd bij wanneer je moet zaaien, snoeien, verpotten, bemesten. Ook kun je met andere tuiniers vragen en foto’s delen.

Waarom een aanrader? Nadat je bent aangemeld, kun je alle planten toevoegen die in jouw tuin groeien. Vervolgens zie je wat je wanneer moet doen en waarom. Want waarom is het belangrijk om lavendel te snoeien of hortensia’s te verpotten? Tuinieren was nog nooit zo makkelijk!

3. Plant Nanny – drink wél twee liter per dag

Genoeg drinken, is heel belangrijk. Maar wie haalt wel de twee liter per dag? De app Plant Nanny is je geheugensteuntje. Eerst wordt er op basis van je gewicht uitgerekend hoeveel water je per dag moet drinken en daarna kun je je eigen plant kiezen. Elke keer dat jij een glas drinkt, sla je het in deze app op en krijgt je plant water. Zo zie je hem langzaam groeien.

Waarom een aanrader? Deze app lijkt op het eerste oog een beetje kinderachtig, maar het is verslavend leuk. Net een Tamagotchi uit de jaren negentig! Heel handig om precies te weten hoeveel je per dag moet drinken en een reminder te hebben. Ook ideaal om op een iPad te zetten, zodat kinderen spelenderwijs meer drinken.

4. Sleep Bug – elke nacht goed slapen (zelfs lichte slapers)

Een goede nachtrust is belangrijk. Niet alleen tegen wallen, maar ook tegen gezondheidsklachten. Ben jij een moeilijke slaper? Dan is er de app Sleep Bug.

Waarom een aanrader? Simpeler dan Sleep Bug kan het bijna niet. Je kiest een fijn muziekje uit – een kletterende waterval, knisperend vuur of junglegeluid bijvoorbeeld – stelt de timer in en valt in slaap. En wil je er een omgevingsgeluid van een piano, aap of vogel aan toevoegen? Dat kan met één druk op de knop.

5. Take a break! – even helemaal zen

Om tijdens een drukke (werk)dag een moment rust te vinden, is er de app Take a break! Je kunt kiezen voor twee meditaties, van zeven en dertien minuten. Zet je telefoon op vliegtuigmodus en kies voor een geluid dat je prettig vindt, zoals de oceaan of regen. Een vriendelijke vrouwenstem geeft je vervolgens de opdracht om te ontspannen.

Waarom een aanrader? Je kunt deze app overal gebruiken, even in de trein of zelfs op het toilet. En het is prettig dat een stem precies zegt wat je moet doen, zoals diep inademen en je buik ontspannen. Het maakt je gelijk een stuk meer ontspannen.

Ook heel gezond, gratis én leuk: wandelen door de mooiste steden en dorpen van Nederland. En die zijn er genoeg! Haal hier inspiratie vandaan. Hou van Holland – stad en dorp »

Lees meer over dit onderwerp