<-- NIET ACTIEF -->

Je kunt als een echte Kuifje op onderzoek uitgaan in Afrika en natuurlijk is het te gek om in de Himalaya te klimmen of op een Bounty-eiland te bivakkeren. Maar je hoeft niet in een vliegtuig of in een auto te stappen om een toptijd te hebben. Het echte avonturieren begint in je achtertuin. Kom op, waar wacht je nog op? Let’s go!

Avontuur 1: Zet je wekker ultravroeg

Niets is zo magisch als een nieuwe dag geboren zien worden met een prachtig opkomende zon. Uiteraard heb je dan wel een beetje mooi weer nodig. Dus houd de weerberichten in de gaten. Belooft het een mooie zomerdag te worden? Zet je wekker ultravroeg, maak als het nog donker is alvast mooie sandwiches klaar, steek kaarsjes aan, vul een schaal met vers fruit en schenk jezelf een champagneglas versgeperste sinaasappelsap in. Nestel je nu op het zonnigste plekje en kijk je ogen uit!

Avontuur 2: Organiseer je eigen poolparty

Niet veel mensen hebben een eigen zwembad in de tuin, maar laat dat je er niet van weerhouden om je eigen poolparty te organiseren. Voor jezelf of een select gezelschap. Hoe ga je te werk? Zet je badje op en vul het met water op een aangename temperatuur. Gooi er vervolgens knetterveel bruisballen in, zodat het lekker gaat schuimen. Bereid je eigen alcoholvrije mocktail in een echt cocktailglas. Zet een ligstoel klaar gevuld met kussens, een satijnen duster, een donzig badlaken, zonnebrandcrème en een te grote zonnebril. Nu nog een cool muziekje op en het grote genieten kan beginnen.

Avontuur 3: Vier je eigen blote-voeten-dag

Op blote voeten lopen is heel goed voor je voeten en doen we vaak veel te weinig. Bombardeer vandaag tot je eigen blote-voeten-dag. Schoenen blijven vandaag in de kast. In plaats daarvan stuur je je voeten op avontuur. Creëer in je achtertuin een soort blotevoetenpad. Loop over stukjes boomschors, maak met wat water een modderpoeltje, wandel door het gras en over een paadje met grint of kiezelsteentjes. Spoel je voeten aan het eind van dit traject af met fris water en maak ze lekker goed schoon met een heerlijk voetenbadje met een scheutje amandelolie. Geef jezelf daarna nog even een lekkere voetmassage en smeer je voeten in met een verzorgende crème. Zo, en hoe voelt dat?

Avontuur 4: Voel je weer een dagje kind

Skippyballen, hoelahoepen, vingerverven, stoepranden, kleuren en krijten, touwtjesspringen. Toegegeven, voor het eerst in twintig jaar weer op skates staan, kan onwennig aanvoelen (helm op dus, kniebeschermers aan). Maar als je eenmaal de schwung te pakken hebt, is het heerlijk om te doen. Hoogtijd voor een keer-het-om-kinderdag. Het beste doe je dat samen met je eigen kinderen, neefjes en nichtjes of buurkinderen. Wees niet bang om vies te worden of om te klimmen en te klauteren. Zorg voor een flinke voorraad waterijsjes en maak een berg pannenkoeken. Voor deze ene keer is groente eten tijdens het avondeten niet verplicht. Zet frambozen op je vingers en hap ze eraf. Verkleed je en doe te gekke dansjes. Laat je kind je make-up doen. Bouw de beste zandkastelen ever en vergeet ook niet een paar bellen te blazen. En uiteraard: op tijd naar bed vanavond en niet te lang digitaal!

Avontuur 5: Houd een gigantische picknick

Op het terras zitten is leuk, maar dat hoeft echt niet. Je kunt heerlijk picknicken in – en misschien ook wel uit – eigen tuin. Maak lekkere hapjes klaar, bak warme broodjes, doe stukjes fruit aan spiesjes en haal het picknickkleed tevoorschijn. Het is net een klein feestje! Lees hier hoe je de lekkerste picknick maakt zonder dat er mayo op je shirt zit en mieren op het kleed.

Lees meer over dit onderwerp