<-- NIET ACTIEF -->

Of het nu gaat om voeding, beweging of een betere communicatie. De gezondheid van je kind kun je eenvoudig een handje helpen. gezondNU maakte daarom een selectie van de meest inspirerende boeken voor je kind, van yoga tot gezonde snacks. Ook leuk om als cadeautje te geven! 

 

1. Van gifbelt naar tempel – kinderen

Het is tijd voor een kinderfeestje, maar hoe maak je van de snoepzakjes een gezonde snack? Na haar boek ‘Van gifbelt naar tempel’, heeft Jacqueline van Lieshout ook een boek geschreven voor kinderen. Een handig naslagwerk wanneer je je kinderen gezonde voeding wilt geven, alleen niet weet waar je moet beginnen.

Bestel dit boek in onze shop »

2. Wereldeters

Maak van je kind een alleseter… nou ja, bijna alles. Het boek ‘Wereldeters’ van Marjolein de Vlaam leert je kind verder kijken dan de boerenkoolstamppot op een woensdagavond. Met een paspoortje houden kinderen bij wat ze hebben gegeten en welke landen ze hebben gehad. Zo blijft het niet bij die ene Hollandse maaltijd (waar op zich niks mis mee is).

3. Kletsboek

Hoe vaak heb jij vandaag gelachen? Heb je vandaag iets gegeten wat kraakt? En hoe laat zou je het liefst naar bed willen gaan? Een paar vragen uit het ‘Kletsboek’ van Michal Janssen om je kind beter te leren kennen. De linkerpagina is bedoeld voor je kind, op de rechterpagina schrijf je zelf het antwoord op.

4. Mam, hoe gaat dat dan?

De eerste schooldag, een nieuw broertje of zusje, de eerste zwemles of een konijn dat het loodje heeft gelegd. De eerste jaren van een kind zijn er veel veranderingen. Door hier alvast over te praten, kun je je kind voorbereiden en zijn veranderingen minder plotseling. ‘Mam, hoe gaat dat dan?’ bevat 42 verhalen met voor elke gebeurtenis slimme tips van kinderpsycholoog Tischa Neve.

5. Yoga met je kind

Als je zelf al aan yoga doet, probeer het dan eens samen! In het boek ‘Yoga met je kind’ van Helen Purperhart staan verschillende houdingen voor diverse leeftijden (van drie maanden tot vier jaar) om samen te oefenen. Niet alleen wordt je kind er kalm van, je zult je zelf ook ontspannen voelen.