<-- NIET ACTIEF -->

Is jouw boekenkast voller dan vol? En zijn de boekwinkel en bibliotheek jouw luilekkerland? Dan smul je zeker van een podcast over boeken. Wij verzamelden 3 podcasts waar iedere boekenworm spontaan hebberig van wordt.

1. Boeken FM

Wat krijg je als je drie mensen die veel over literatuur weten hetzelfde boek lezen en samen een podcast laat opnemen? Een vermakelijk gesprek waar je boekenhart sneller van gaat kloppen. Dichter en literair columnist Ellen Deckwitz, schrijver en recensent Joost de Vries en presentator Peter Buurman vertellen in Boeken FM welke boeken een plekje bovenaan je to-read list verdienen. Welkome inspiratie voor als er even geen boeken op je nachtkastje liggen.

gezondNU-proof, omdat: lezen heel gezond is. Zo vermindert lezen stress en verlaagt het je bloeddruk. Ook verbetert het je geheugen en je vermogen om analytisch na te denken. Een podcast over boeken die je aanspoort om meer te lezen, ontvangen wij dan ook met open armen.

2. De Grote Vriendelijke Podcast

De Grote Vriendelijke Podcast is de eerste podcast voor volwassenen over jeugdliteratuur. Jeugdliteratuur? Ja, jeugdliteratuur. Kinderboekrecensenten Bas Maliepaard en Jaap Friso nemen iedere maand nieuwe kinderboeken onder de loep en gaan in gesprek met bekende en minder gasten. Van schrijvers tot illustratoren komen voorbij in deze podcast over boeken.

gezondNU-proof, omdat: goede gewoontes met de paplepel ingegoten moeten worden. Door naar De Grote Vriendelijke Podcast te luisteren doe je inspiratie op voor mooie jeugdboeken om weg te geven én zelf te lezen. Want wie zegt dat boeken leeftijdsgebonden zijn?

3. What Should I Read Next?

“Wat zou ik hierna lezen?”, is een vraag die iedere boekenliefhebber zichzelf regelmatig stelt. Luister je naar deze podcast over boeken van blogger Anne Bogel dan hoef je hier niet meer over na te denken. In iedere aflevering gaat Anne met een lezer in gesprek over zijn of haar favoriete boeken en de boeken die ze liever nooit hadden gelezen. Ook deelt de podcasthost goede tips die keuzestress helpen voorkomen.

gezondNU proof, omdat: wij weten hoe het voelt als je een boek wilt lezen, maar niet weet wélk boek je wilt lezen. Om te voorkomen dat je dan alsnog doelloos gaat Netflixen, is de podcast van Anne een aanrader.

Op zoek naar gezond luistermateriaal? gezondNU luistert voor jou (nieuwe) podcasts en schuift er om de week drie naar voren. En deze keer gaat het over een podcast over mindfulness.