<-- NIET ACTIEF -->

Je ligt maar te woelen, draait van je rechterzij weer naar de linker, telt schaapjes… Niks helpt. Of toch wel? Misschien is een slaappodcast wel wat je nodig hebt om in slaap te vallen. Wij zetten zes podcasts voor je op een rij die je laten knikkebollen.

Een goede nachtrust helpt je lichaam te herstellen en zorgt dat je energiebalk wordt gevuld. Maar slapen is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer eens één van deze podcasts en ervaar zelf of ze jou aan die goede nachtrust helpen:

1. Bedtime stories van Anderzorg (NL)

Bij het horen van de stem van deze podcast val je al in slaap… Nee, niet van verveling, maar van rust. Deze podcastreeks bestaat uit verhalen die worden verteld door een vrouwelijke, rustige stem. Google naar bedtime stories van Anderzorg en je vindt ze zo. Ook op Spotify staat deze podcast.

2. Voorlezen uit het woordenboek voor mensen die niet kunnen slapen (NL)

In mei 2017 begon David Sjoer vol goede moed aan de inleiding van de Dikke van Dale. Inmiddels heeft hij al flink wat hoofdstukken gelezen. De reden dat hij dit doet: als je alle woorden leest, moet je volgens hem ook de zin van het leven vinden. De stukjes waarbij hij nauwelijks zijn ogen openhoudt, leest hij voor in zijn slaappodcast. Lijkt dit je slaapverwekkend saai? Dat is precies de bedoeling.

3. Sleep with me (ENG)

De Amerikaan Drew Ackerman leest in Sleep with me bizarre verhalen voor. Als geheel zijn ze niet te volgen, maar die monotone, mannelijke stem zorgt ervoor dat je ogen loom worden en je geen schaapjes meer hoeft te tellen. Deze podcast is te vinden op Spotify, maar kan ook via de gelijknamige website worden beluisterd.

4. Nighty Nights Podcast

Liever geen verhaal, maar een ontspannend geluid? De wekelijkse podcast Nighty Nights van Jortijn Bijl bestaat uit ASMR-geluidsfragmenten van maar liefst een uur welke je helpen om op een ontspannen manier in een diepe slaap te dommelen.

5. Nothing much happens (ENG)

Blij verhalen, kalmerende ervaringen, gedetailleerde beschrijven en fijne personages. In de podcast Nothing much happens zit het allemaal. Kathryn Nicolai leest elk verhaal twee keer voor, de tweede keer langzamer en met strategisch lange pauzes om je te helpen de nachtrust te vinden.

6. Sleepy (ENG)

Vond je het als kind fijn om te worden voorgelezen? Dan is deze podcast iets voor jou. Otis Gray leest in Sleepy wekelijks een oud verhaal voor om in je in slaap te laten vallen.

Benieuwd welke gewoontes je nachtrust saboteren? Lees hier de vijf belangrijkste.

Lees meer over dit onderwerp