<-- NIET ACTIEF -->

Gezond zijn en gezond blijven, zit soms in kleine dingen. Je wandelschoenen, je favoriete superfood of die extra deken in de winter. Dingen die je met veel plezier gebruikt, maar waar je ook anderen mee inspireert. Daarom vragen we: “Welke drie dingen houden jou gezond?” Redactie-assistent Francisca ten Brinke onthult haar top drie.
 

Wandelschoenen

“In het bos, vlakbij huis of door de polder. Ik vind het heerlijk om te wandelen. Zowel met een vriendin – gezellig bijkletsen – als alleen. Het enige wat ik dan hoor zijn mijn gedachten, het getjilp van vogels en zacht gekraak als ik op een beukennootje stap. Tijdens een wandeling heb ik tijd om alles op een rijtje te zetten. Lopen en loslaten, zeg maar.”

Volleybal

“Sporten hoort bij mij. Ik kan me niet voorstellen dat ik het niet doe. Volleybal vind ik een leuk en tactisch spel. Dat het in teamverband is, vind ik des te leuker: je hebt elkaar nodig om een goed spel neer te zetten. En fanatiek? Dat ben ik zeker. Nog een pluspuntje: in tijden van drukte kan ik alle adrenaline kwijt tijdens een goed potje volleybal. Super!”

Smoothies

“Mmm, smoothies. Het is zo eenvoudig te maken: je gooit fruit in de blender en binnen enkele seconden staat er een heerlijke smoothie voor je neus. Mijn favoriet is toch wel met appel, banaan en peer. Een lekkere fruitshot, boordevol vitamines! Voeten op de bank en genieten maar.”