<-- NIET ACTIEF -->

Dit weekend staat niet in teken van bankhangen met een zak chips. Er is namelijk tijd genoeg om met deze vier goede gewoontes te beginnen. En nee, dat kost geen uren of bakken vol doorzettingsvermogen. Het begint al met een glas water en stretchen. Start je weekend nu meteen gezond!

1. Hydrateren kun je leren

Er wordt wel eens voor de grap gezegd dat de mens voor vijftig procent uit komkommer bestaat. Komkommer is namelijk niet veel meer dan water met een schil. Toch vinden veel mensen het lastig om anderhalf tot twee liter per dag te drinken. Onze huid en spieren hebben het nodig en het helpt mee aan een goede spijsvertering. En water zorgt ervoor dat het lichaam van zuurstof wordt voorzien.

Doen:
Begin elke weekenddag met een glas lauw water met citroensap, extra goed voor je spijsvertering. Vul twee flesjes met water en zet hier met watervaste stift streepjes op. Achter de streepjes kun je een tijd zetten, zodat je precies weet wanneer je moet drinken. Vergeet ook niet om te drinken voordat je dorst hebt.

2. Stretch it baby!

Overdag veel zitten en ‘s avonds ook weer met de laptop op schoot. Herkenbaar? Om je lichaam minder stijf te maken van een week werken, is stretchen dit weekend een must. En hier hoef je echt niet zo lenig als een elastiekje voor te zijn!

Doen:
Begin elke ochtend met tien minuten stretchen. Maak je spieren warm door je armen, benen en vingers los te gooien en te schudden. Zoek op youtube naar ‘easy stretch’ of gebruik het boek yoga helpt.

3. Kies een ‘gekke’ groente

Er is meer dan sperziebonen, doperwten en spinazie. Alleen grijpen we in de supermarkt toch vaak naar hetzelfde groen.

Doen:
Zet die oogkleppen in de supermarkt af en kies voor gekke groentes. Zoals pastinaak, een paarse wortel (ja die bestaan!), exotische champignons of zoete aardappel. Misschien gaat er wel een hele nieuwe, groene wereld voor je open.

4. Doe één ding tegelijk

Eten, mail beantwoorden en bellen … het kan allemaal tegelijk. Vooral vrouwen zouden prima meerdere dingen tegelijk kunnen doen. Maar is dat zo? Uit veel onderzoek blijkt dat multitasken helemaal geen tijd oplevert, maar juist alleen maar extra tijd kost en je onrustig maakt.

Doen:
Doe dit weekend telkens maar één ding tegelijk (en ontdek hoe lastig dat is!). Maak het jezelf niet te moeilijk en begin met een uur untasken. Zet je telefoon op stil of gebruik de app ‘pause’ en probeer echt één ding tegelijk te doen. Het geeft niet als het niet meteen lukt, bewustwording is het halve werk.

Meer lezen over yoga? Ga naar onze shop »

Lees meer over dit onderwerp