<-- NIET ACTIEF -->

Beginnen met hardlopen is dé manier om altijd en overal te kunnen sporten. Zo kun je tijdens je vakantie gemakkelijk joggen op het strand. Maar ook rennen door het park of bos is heerlijk. Hoe je ermee begint? Wij selecteerden 3 video’s die je eerst kunt bekijken voor je de hort op gaat!

1. Tips voor een goede looptechniek

gezondnu-proof, omdat: Albert bespreekt de meest gemaakte fouten onder beginnende hardlopers. De juiste technieken worden uitgebreid uitgelegd. Niet alleen demonstreert Albert de juiste looptechnieken, hij laat ook zien hoe je vooral ónjuist hardloopt. Handig wanneer je begint met hardlopen!

2. 10 hacks voor beginnende hardlopers

gezondnu-proof, omdat: Door de tien hardloop hacks in deze video te bekijken kun je voorkomen dat je blessures oploopt. En dat willen we natuurlijk! Laura weet de ins en outs van het hardlopen uit haar eigen ervaring. Zij geeft je tien hacks waardoor je prettiger rent. Zo legt ze een oefening uit waarbij je het alfabet in de lucht schrijft met je voet om je spieren op te warmen. Speels én bruikbaar.

3. Leer beter ademhalen tijdens het hardlopen

gezondnu-proof, omdat: In deze video niet alleen aandacht is voor de techniek van hardlopen, maar ook de juiste ademhaling. En dat is enorm belangrijk om alles uit je sessie te halen. Zo verzuurt je lichaam sneller als je niet goed ademhaalt. Jeroen legt aan de hand van oefeningen uit hoe je van een hoge ademhaling richting een buikademhaling gaat.

Te slecht weer om buiten te sporten? Bekijk deze drie video’s met work-outs voor in je woonkamer!

Op YouTube zijn genoeg sportvideo’s te vinden, maar niet allemaal zijn ze duidelijk en hebben ze een goede kwaliteit. gezondNU weet raad en verzamelt om de week sportieve YouTube-video’s waardoor je kunt gaan fitnessen, zumbadansen of je in gekke yogabochten kunt wringen, zonder dat je daarvoor je huis hoeft te verlaten.