<-- NIET ACTIEF -->

Sporten is belangrijk om je lichaam gezond te houden: sterke spieren, een energiek gevoel, gezonde hart- en bloedvaten. Een sport kies je natuurlijk omdat je die leuk vindt, maar welke sporten trainen je hele lichaam? Van spiergroepen en conditie tot houding en ontspanning. Deze sporten zijn de full package.

Schaatsen of skeeleren

Zak door je knieën, houd je handen op de rug, maak vaart en ga ‘pootje over’ de bocht door. Doe je dat, dan voel je de volgende dag zeker je been- en bilspieren. Maar schaatsen en skeeleren geven je ook sterke rug- en buikspieren, net als een goede conditie. En, je traint ook nog je evenwicht. Dus, bind die schaatsen maar vast en begeef je op glad ijs!

Dansen

Het houdt je conditie op peil, ontspant, en versterkt je spieren. Met dansen train je écht je hele lichaam, of je nu aan ballet, hiphop of salsa doet. Deze sport is ook nog eens een topper als het gaat om het verbeteren van je motoriek en lichaamshouding. Zeker bij ballet en salsa sta je fier overeind. Daar kan je lichaamshouding alleen maar baat bij hebben.

Yoga of pilates

Yoga en pilates staan bekend om hun ontspannende werking. Na een lesje voel je je herboren; niet alleen je geest, ook je spieren. Die worden namelijk sterker. Ook verbeter je je houding en train je, afhankelijk van het soort yoga, je conditie. Ja, ook bij yoga en pilates kun je flink gaan zweten.

Trampolinespringen

Een favoriet onder jonge kinderen, maar ook als volwassene is het hartstikke leuk om te springen op een trampoline. En van góed trampolinespringen ga je zweten – een echte work-out dus. Doe je ook kunstjes, dan train je je motoriek, evenwicht, behendigheid, flexibiliteit en spieren. Springen maar!

Zwemmen

Water is achthonderd keer dichter dan lucht, dus je moet bij elke beweging aardig wat weerstand overwinnen. Toch heeft je lichaam daar geen last van; in het water ben je gewichtloos. Er is geen sport waarbij je gewrichten zo weinig te verduren krijgen als bij zwemmen. En je traint alle spiergroepen, zeker als je de zwemslagen afwisselt. Borstcrawl, vlinderslag … Ga je hijgen van het zwemmen, dan ben je ook goed bezig met de opbouw van je conditie.

Ook krachttraining, bootcamp, hoelahoepen en touwtje springen zijn sporten waarbij je het hele lichaam traint. Genoeg keus dus!

Lees ook het dossier ‘Voedingssupplementen’ op lekkergezond.nl »