<-- NIET ACTIEF -->

Als je gaat hardlopen of wandelen wil je er goed uitzien. Niet alleen omdat het mooi is, het helpt ook bij je prestaties. Sportkleding kan er voor zorgen dat je beter gemotiveerd bent.

 

Goede kleding helpt bij je prestaties. Zo werden tijdens een psychologische studie twee groepen met vrijwilligers geselecteerd. De eerste groep droeg een  labjas, de tweede kreeg geen uniform. Hierna moesten de vrijwilligers oefeningen uitvoeren waarvoor een groot concentratievermogen vereist was. Hieruit bleek dat de personen die een labjas droegen succesvoller waren dan de anderen. Dit experiment laat zien dat wat je draagt invloed heeft op wat je doet.

Betere houding door goede kleding

Het gaat niet alleen om hoe je kleding voelt, maar ook om de symbolische waarde die je eraan hecht. Door het dragen van sportkleding, neem je een sportieve houding aan. Als je sportkleding draagt is de kans dus groter dat je gemotiveerd bent om te hardlopen, wandelen of fitnessen én om dit ook vol te blijven houden.

Bovendien weet je dat anderen naar je kijken als je sportkleding draagt op bepaalde plekken, bijvoorbeeld als je een boodschap doet voordat je gaat sporten. Doordat je weet dat je opvalt in de massa, doe je extra je best om goed voor de dag te komen en wordt je houding direct beter.

Kleding voor het sporten

Je hebt goede sportkleding dus niet alleen nodig om je mentaal te stimuleren, het is ook functioneel en houdt je lichaam koel tijdens oefeningen. Gelukkig betaal je hier tegenwoordig niet de hoofdprijs voor. Als je gaat shoppen met een kleine portemonnee, houd dan de volgende tips in gedachten:

  • Kies je kleding uit op materiaal en niet op merk. Als je veel zweet wil je kleding dragen die je droog en comfortabel houdt. Zoek daarom naar kleding die bestaat uit een combinatie van polyester en lycra. Heb je een voorkeur voor natuurlijke materialen? Kijk dan eens naar bamboe.
  • Sportkleding is verkrijgbaar in winter en zomer, wat betekent dat je minstens twee keer per jaar in de uitverkoop kunt winkelen. Kijk hiernaast ook eens naar acties in nieuwsbrieven of via apps, zoals bij vouchercloud
  • Vergeet niet dat je een intrinsieke motivatie nodig hebt, want alleen nieuwe sportkleding helpt je niet naar de sportschool. De motivatie moet ook uit jezelf komen.
  • Koop niet in één keer heel veel kleding als je voor het eerst gaat sporten. Ga voor een paar kledingstukken per keer, zodat je niet teveel verandert. 
  • Heb je overgewicht? Wacht niet met het aanschaffen van mooie kleding tot je bent afgeslankt. Je mag er nu goed uitzien en dit helpt je om je doelen te bereiken. 
  • Casual kleding met een sportief tintje kan je ook helpen om gemotiveerd te blijven. Doordat je dagelijks meer met ‘sport’ te maken krijgt neem je een sportieve mindset aan.