<-- NIET ACTIEF -->

In 1934 besloot Dr. Edward Bach van Mount Vernon, een klein huis in Sottwell, een centrum voor zijn werk te maken. In dit Bach Centre in het Engelse Oxfordshire maakte hij met behulp van de zon of koken van de bloesem van een plant, struik of boom en natuurlijk bronwater in combinatie met alcohol de moederingrediënten van de tincturen. Ook voltooide hij hier zijn laatste onderzoek en zoektocht naar de bloesems, waarna hij aangaf dat zijn werk en het systeem compleet was. 

Tegenwoordig wordt het centrum gerund door mensen die zijn opgeleid door de vrienden en medewerkers van Dr. Bach aan wie hij toentertijd de volledige verantwoordelijkheid heeft gegeven.

Zeventig jaar na zijn overlijden is hier nog steeds het principe ‘eenvoud en puurheid in deze methode’ van kracht. Dit geldt voor iedereen die werkt aan de voorbereiding en distributie van de Bach Flower Remedies. De remedies worden nog precies zo gemaakt als de oorspronkelijke bereiding en op dezelfde plek. Ook al worden ze inmiddels wereldwijd verkocht en gebruikt en zijn er meer moderne namen gegeven aan de groepen emoties die Bach erkende. Het productieproces is nog steeds hetzelfde en geen bloesemtinctuur gaat de deur uit zonder zijn handtekening van Bach om deze authenticiteit te waarborgen.

‘De meeste planten die wij gebruiken, komen van plekken die Dr. Bach zelf heeft ontdekt en wij maken de remedies nog steeds zo’, licht directeur Judy Ramsell Howard’s van het strikt onafhankelijke Bach Centre toe . ‘De methode is generatie op generatie liefdevol overgedragen. Hij leerde het zijn assistenten, die assistenten leerden het mijn tante en vader weer, en hij leerde het mij weer, en we blijven de remedies maken met alle liefde, zorgzaamheid en aandacht voor elk detail zoals altijd in het proces is gegaan, hier, op Mount Vernon.’