Handdoek? Check! Zonnebril en strandlaken? Check, check! Maar denk je ook aan je zonnebrand? Je tekenpen? Je blarenpleisters? Als de temperaturen gaan pieken en je tent en terrasstoel lokt, is het handig ook natuurlijke oplossingen achter de hand te hebben voor vakantiekwalen.

Stop dit in je natuurlijke EHBO-tas

Het principe van de celzoutentherapie van Dr. Schüssler is net zo logisch als simpel: een ziekte wordt op celniveau veroorzaakt door een tekort aan mineralen. Met het aanvullen van die celzouten, bied je je lichaam directe en eerste hulp. Toch denken we niet snel aan celzouten bij vakantiekwalen. Terwijl aanvulling van het juiste celzout juist goed kan goed helpen bij die typische zomerkwalen.

  • Eerste hulp bij diarree -> basiszout 3 (Ferrum phosphoricum)
  • Vermoeidheid en koorts: -> basiszout 5 (Kalium phosphoricum)
  • Verstopping, spierpijn, kramp, ontspanning en moeilijk doorslapen -> basiszout 7 (magnesium phosphoricum)
  • Insectenbeet, koorslip , zonnebrand en zonnestek -> basiszout 8 (natrium chloratum)
  • Reisziekte -> basiszout 9 (natrium phosphoricum)
  • Diarree, koortslip en griep -> basiszout 10 (natrium sulfuricum)

Celzouten zijn minerale zouten, zoals ze ook in het lichaam voorkomen. Door wrijving zijn deze zouten kleingemaakt en op lading gebracht, waardoor de cellen in je lichaam ze direct herkennen. Doordat je celzouttabletten in je mond laat smelten, kunnen ze via het slijmvlies in heel kleine deeltjes opgenomen worden. Er hoeven dus geen verteringsprocessen aan vooraf te gaan. De cel herkent de zouten en kan er direct wat mee.

Celzouten kunnen helpen om uitgestelde processen in het lichaam weer in beweging te brengen. Dat verschilt van een ongemak als een snotneus tot chronische klachten. Celzouten kun je zelfstandig gebruiken als therapie, maar ook als ondersteuning bij een reguliere behandeling.