<-- NIET ACTIEF -->

Rimpels zijn mooi en geven een gezicht karakter. Alleen op ons eigen gezicht, zien we ze liever niet. Daarom verzamelde gezondNU eenvoudige tips om rimpels te voorkomen en te verminderen. Zonder ingewikkelde foefjes en dure anti-rimpel crèmes. Lees verder voor de beste budget tips voor een gezonde en jeugdige huid.

Yvonne Kroonenberg zegt het deze maand in gezondNU: “Waarom zou je de strijd tegen rimpels aangaan, als je het toch nooit kunt winnen?” Eigenlijk heeft ze gelijk. We weten allemaal dat je de zwaartekracht niet tegen kunt houden en dat een lachrimpeltje hier en een kraaienpootje daar heel normaal zijn. Wil je de strijd toch aangaan? Volg dan deze tips.

Tip 1: Smeren tegen de zon

Iedere dermatoloog blijft er op hameren; de zon is dé oorzaak dat onze huid snel verouderd. De oplossing? Verstandig smeren met zonnebrand of een dagcrème met SPF en een zonnehoed dragen in de zon. Kies bij een lichte huid voor een hoge factor, minimaal 30+, en smeer van april tot en met september in de ochtend en middag je huid in. Bij een minder lichte huid is lagere factor voldoende. Al kun je nooit je huid genoeg beschermen.

Tip 2: Hydrateren, hydrateren, hydrateren

“Een jong ogende huid komt van binnenuit en nooit uit een potje. Zelfs niet als een potje 99 euro kost”, zei dermatoloog Peter Arnold eerder in gezondNU. Goed nieuws voor iedereen die liever geen handen vol geld aan crèmes uitgeeft. Wel is het belangrijk om te hydrateren, zodat de huid soepel blijft en geen droogtelijntjes krijgt. Kokosolie (honderd procent natuurlijk en niet duur) hydrateert goed en is mild voor de huid.

Tip 3: Gezichtsyoga

Gwyneth Paltrow en Jennifer Aniston houden hun gezicht jeugdig door gezichtsyoga. Hiermee train je de 43 gezichtspieren, waardoor de huid jong(er) blijft, je spanning rond de ogen verlicht en hoofdpijn verhelpt. Maak met je mond een kusbeweging en kus vervolgens 10 keer overdreven de lucht om rimpels rond de mond te verminderen. Benieuwd naar meer oefeningen? Zoek op www.gezondnu.nl naar ‘gezichtsgymnastiek’.

Tip 4: Slaap op je rug

Het is misschien even wennen, maar slapen op je rug zorgt ervoor dat je een stuk minder gekreukeld wakker wordt. Wie op zijn zij slaapt, krijgt eerder rimpels op de wangen en kin. En op je buik slapen, geeft fronslijnen boven de wenkbrauwen.

Tip 5:  Ontspan de huid met een warme doek

Een warme doek zorgt er niet voor dat rimpels wegsmelten, helaas. Maar niet voor niets wordt het vaak door schoonheidsspecialisten gebruikt voor een gezichtsbehandeling. De warmte van de doek opent namelijk de poriën, waardoor de huid beter de crème of het masker opneemt. Daarnaast haalt het ook meteen je gezicht uit de kreukels. Maak een (kleine) handdoek vochtig en wring het goed uit. Verwarm het daarna voor 30 a 60 seconde in de magnetron.

Tip 6: Vergeet je handen en nek niet

Je handen en nek verraden je leeftijd. Reden genoeg dus om ook daar driftig te smeren met (zonnebrand)crème. Draag handschoenen bij huishoudelijk werk en smeer je handen en nek voor het slapen in met olie of crème.

Tip 7: Gebruik make-up verstandig

Met make-up kun je eenvoudig accenturen wat je mooi vindt en verbergen wat je minder mooi vindt. Alleen is dit bij een rijpere huid soms iets lastiger. Een paar handige stokpaardjes: Gebruik een blush in een frisse kleur met een roze- of perzikondertoon en breng dit aan op je junkbeenderen. Dit lift het gezicht optisch. Breng alleen mascara, oogpotlood of eyeliner aan op de bovenste wimpers en wimperrand. Krul je wimpers voor het gebruik van mascara en breng een lichte kleur aan net onder de wenkbrauw.