<-- NIET ACTIEF -->

De vraag ‘wil jij levenslang een mooie huid?’ is een inkopper. Natúúrlijk wil je dat! Maar we weten ook dondersgoed dat lijntjes en een doffe huid horen bij het ouder worden. Ooit, vroeg of laat… Toch is een mooie huid daarmee niet verleden tijd. Met de juiste tips en tricks blijft je huid stralen.

In de zomer en winter, tijdens drukke periodes en na de feestdagen: je huid kan altijd een opkikker gebruiken. En het beste is om altijd goed voor je huid te zorgen. Heus, dat is niet zoveel werk. Door zuinig met je huid om te gaan, blijft je huid stralen. Ja, met rimpels en lijntjes. Want die kun je niet voorkomen. Maar is dat erg, als je huid verder straalt van gezondheid?

Stappenplan voor een mooie huid

1. Zorg voor een goede basis

Het begint allemaal bij de basis. In het geval van je huid is dat voldoende slapen, goed eten en bewegen. Installeer een app op je telefoon om je slaapritme te doorgronden, zorg voor een gevarieerd voedingspatroon (voedingsdagboekje doet wonderen!) en ga er dagelijks even op uit (ja, ook als het regent – daar zijn paraplu’s voor).

2. Eet goede ingrediënten

Eten is een van de basiselementen en variatie is, zoals altijd, het toverwoord. Bepaalde voedingsstoffen kunnen nog een extra boost geven aan je huid, zoals vetzuren. Je huid heeft goede, onverzadigde vetzuren nodig. Je weet dat je te weinig vetzuren binnenkrijgt als je in de winter droge handen of scheenbenen krijgt. In plantaardige oliën, vis en noten zit veel onverzadigd vet.

3. Verzorg je huid

Behalve van binnenuit, kun je je huid ook van buitenaf verzorgen. Maak elke avond en ochtend je gezicht schoon met water en eventueel een reinigingsmelk.

4. Pas je make-up aan

Ook als veroudering al zijn intrede heeft gedaan, kun je er nog stralend uitzien. Make-up artist Elke Willemen is absoluut geen voorstander van het maskereffect. “Maar je kunt met de juiste make-up wel voorkomen dat je huid er vaal, mat of grauw uitziet.” Drie tips:

  1. Gebruik foundation met gelige ondertoon. Door een foundation met een gelige ondertoon, gaat je huid meer stralen en vervaagt roodheid. Maak eventueel je sponsje of penseel vochtig, zodat je niet teveel foundation gebruikt. Anders komt de foundation – onnodig – in de rimpeltjes.
  2. Kies voor een lipprimer. Vooral rond de lippen ontstaan rimpels. De lippenstift kan dan een eigen leven gaan leiden en dat is zonde. Een transparante lipprimer kan dit ongemak voorkomen. Laat het even opdrogen en breng dan een glanzende lippenstift aan.
  3. Vermijd grijze oogschaduw.Alle kleuren oogschaduw staan prachtig, behalve grijs. Dit is de minst flatterende kleur. En kies voor oogschaduw met een satijnen structuur.

Lees meer over dit onderwerp in ons dossier Droge huid »