<-- NIET ACTIEF -->

B

ijna elke sport belast de voet. Toch wordt de voetconditie vaak vergeten. Jammer – zegt pedicure Myrthe Naomi Noorlander. Juist een sporter moet op goede voet staan met zijn voeten. Ze geeft vier tips.

 
 

  1.  “Bij balsporten of squash ren je veel en stop je vaak abrupt. Daarbij schiet je voet naar voren in de schoen en kunnen slecht verzorgde nagelhoekjes pijnlijk ingroeien. De pedicure kan deze hoekjes goed afwerken, zodat de omringende huid niet beschadigt en gevoelig wordt.”

  2. “Blauwe nagels zien we meestal in teamsporten, omdat er iemand anders bovenop is gesprongen. Maar als deze direct na het incident door de pedicure wordt behandeld kan je veel pijn door druk bespaart blijven. Een andere oorzaak van de traumanagel is een te lange teennagel waardoor er een verkeerde druk ontstaat en deze los kan raken van het nagelbed.”

  3. “Ook veelvoorkomende problemen zijn likdoornen of overmatig eelt door verkeerd materiaal van de schoen of sokken. Dit kan leiden tot een verkeerde stand van de voeten of verkeerde afwikkeling met mogelijke blessures als gevolg.”

  4.  “De pedicure biedt preventief zorg voorafgaand aan een wedstrijd of marathon, controleert je sportschoenen en geeft tips voor thuis. Afhankelijk van de sport en klacht volgt er een advies op maat. Ze voorkomen daarmee voetproblemen die kunnen ontstaan door, bijvoorbeeld, een verkeerde belasting.”